6.85207 Stars Question mark

Ocjena: 6.85/10 (29 glasova)

1 - 6
Najbolje: 3
5 god.
10 min.
Težina:
1 Stars Question mark

Tantrix Gobble je obiteljska party igra u kojoj je brzina bitnija od strategije. U njoj profitiraju brzi igrači oštrog oka, a lošije prolaze oni koji previše razmišalju. Ima jednostavnija pravila od originalne igre Tantrix, pa je još više pogodna za mlađe igrače.

Igra se sastoji od 56 metalnih pločica u obliku šesterokuta sa crtama u tri boje na sebi. Ukupno ima 5 različitih boja u igri. Svaki igrač dobije određeni broj pločica, ovisno o broju igrača u igri.
Svi igrači igraju istovremeno tj. istovremeno stavljaju pločice u cjelinu (tzv. Tantrix). Boje na rubovima pločice koju igrač stavlja se moraju podudarati sa bojama susjednih pločica Tantrixa kraj kojih stavlja tu pločicu. Cilj im je riješiti se svih pločica prije ostalih igrača. Pločicu mogu staviti samo na mjesto koje je okruženo s barem dvije pločice. Prazna mjesta u Tantrixu koja su okružena s 3 pločice se zovu Gobble. Kad igrač uspije staviti pločicu na takvo mjesto, mora glasno reći “Gobble!” i za nagradu može jednu svoju pločicu dati drugom igraču. Prazna mjesta okružena s 4 pločice se zovu dvostruki gobble. Kad igrač stavi svoju pločicu na takvoj mjesto, može dvije svoje pločice dati drugim igračima.
Kad igrač postavi svoju posljednju pločicu mora glasno reći da je gotov, te pobjeđuje u igri. Ostali igrači mogu nastaviti igru boreći se za drugo mjesto i ostala mjesta.
Postoje i pravila igranja za samo jednog igrača.

BoardGameGeek link