7.57754 Stars Question mark

Ocjena: 7.58/10 (2797 glasova)

2 - 4
Najbolje: 2
14 god.
75 min.
Težina:
3.0506 Stars Question mark
  • TOP igra: 349
  • TOP strateška: 225

Riječ je o igri za 2 ili 4 igrača, smještenoj u svemir Star Trek serija i filmova. Igra koristi dobro poznate likove, brodove, svemirske anomalije i još ponešto iz originalnog serijala, The Next Generations, Deep Space Nine, Voyager, te filmova. Cilj igre je skupljanje bodova kroz istraživanje, ispunjavanje misija, gradnju svemirskih baza, uništavanje neprijateljskih brodova.

Igra se sastoji od 600 komponenti koje uključuju modele svemirskih brodova, nekoliko raznovrsnih špilova karata, nekoliko setova tokena. Na početku igre se slaže igrača ploča, tj. neistraženi svemir od 50 dijelova slično kao u Catanu. Igrači dobivaju početne flote svemirskih brojeva kao i komandne karte koje uključuju likove iz serijala. Igraju na strani Federacije ili Klingonaca. Igrači istražuju nepoznata prostranstva jedno po jedno, te ovisno o prostoru imaju različite zadatke koju mogu obaviti. Ili ih dočeka neprijateljski brod u zasjedi. Ili moraju obaviti neku diplomatsku misiju. Ili istražuju do sad nepoznatu svemirsku anomaliju. Slično kao likovi u serijama i filmovima.
Broj boda potrebnih za pobjedu varira između 6 i 38. Trajanje igre se povečava sa tim brojem, kao što raste i veličina početne flote brodova.

NAGRADE:
  • Nominacija Golden Geek
  • Nominacija International Gamers Awards
BoardGameGeek link