6.51193 Stars Question mark

Ocjena: 6.51/10 (1327 glasova)

1 - 4
Najbolje: 4
14 god.
60 min.
Težina:
2.4153 Stars Question mark
  • TOP igra: 1825

Star Trek: Expeditions je timska igra autora Reinera Knizije, a smještena je u svijet Zvjezdanih staza koji je prikazan u filmu iz 2009. Federacija je primila prijavu za članstvo u Ujedinjenoj federaciji planeta (UFP). Brod Enterpise je poslan da razmotri tu prijavu. No kad Enterprise dođe do planeta, tamo ga dočeka klingonski ratni brod u orbiti, građanski rat pred izbijanjem, a i stanovnici planeta se premišljaju oko ulaska u UFP. Uspješnim rješavanjem sva tri problema, igrači pobjeđuju igru.

Da bi igrači pobijedili, moraju u 30 dana (30 krugova igranja) spriječiti izbijanje rata, riješiti klingonsku prijetnju mirnim putem, te uvjeriti planet da postane član UFP. Igrači ta tri zadatka rješavaju kroz misije i probleme koje igra stavlja pred njih. Igra se odvija na igraćoj ploči. Na njoj se nalaze trake napretka, odnosa snaga dvaju brodova u orbiti, te karte sa zadacima. Igrači uzimaju uloge Kirka, Spocka, Bonesa i Uhure. Osim glavna četiri lika, u igri se pojavljuju brojni drugi likovi koji mogu pomoći u misijama. Igrači imaju razne mogućnosti na brodu i na planetu. Nisu svi likovi podjednako dobri za određene misiije, pa ih igrači moraju dobro organizirati, planirati i rješavati usklađeno. Brodovi i glavni likovi imaju detaljne i oslikane figurice, koje sadrže i brojčani mehanizam kojim se tokom igre prate razne karakteristike. Likovi ne mogu umrijeti, ali brod Enterpise može biti uništen i time igrači gube igru. Likovi rješavanjem raznih misija sakupljaju razne predmete koji im pomažu u daljnjem ostvarivanju misija i glavnih zadataka.
Igra se sastoji od glavne i pomoćne igraće ploče, figurica, preko 100 karata u raznim tematskim špilovima, te kockica koje služe za rješavanje nekih problema u igri.
Igra ima tri nivoa težine, pa igračima nudi mogućnost raznovrsnih izazova.

BoardGameGeek link