6.98957 Stars Question mark

Ocjena: 6.99/10 (10003 glasova)

1 - 6
Najbolje: 1
13 god.
30 min.
Težina:
2.412 Stars Question mark
  • TOP igra: 502

Igra kartama smještena u svemir Warhammera 40000, u kojoj igrači zajedničkim snagama pokušavaju riješiti misije prije nego ih Genestealeri (najsličniji su Alienima) sasijeku u sitne komade. U njoj vodite marince iz igre Space Hulk, i možemo reći da je ovo kartaška (i puno jeftinija) verzija te igre.

Igrači na početku odabiru sa koliko će timova marinaca igrati, i na temelju toga se slažu lokacije koje se moraju preći do kraja igre, količina Genestealera i raspored terena na pojedinoj lokaciji. Marinci se izmješaju i slažu u formaciju, a na određenim mjestima te formacije se stavljaju tereni na kojima se u svakoj rundi stvaraju Genestealeri.
Na početku runde igrač odabire jednu od tri akcije za tim koji kontrolira. Akcije su svima iste: pomicanje + aktivacija, potpora i napad, sa drugačijim specijalnim efektima za pojedini tim. Odabrana akcija se ne može koristiti u idućoj rundi, tako da treba pomno isplanirati što odigrati.
Nakon toga je faza napada Genestealera, u kojoj igrači bacaju kocku koja ima brojeve od 0 do 6 i da bi se obranili moraju dobiti veći broj od količine Genestealera sa kojima se sučeljavaju.
U sljedećoj faza se vuče jedna karta iz špila događaja, i sa nje se čita događaj (može biti dobar ili loš za marince), koliko se stvara novih Genestealera, i kamo se pomiču unutar formacije.
Nakon toga runda je gotova i opet se ponavlja sve iz početka.
Cilj igre je ubiti sve Genestealere na pojedinoj lokaciji dok se ne dođe do zadnje, na kojoj piše što se treba napraviti za završetak igre.

NAGRADE:
  • Nominacija Charles S. Roberts
  • Nominacija Golden Geek
VEZANI ČLANCI:
PRAVILA I OSTALE DATOTEKE:
BoardGameGeek link