5.96581 Stars Question mark

Ocjena: 5.97/10 (408 glasova)

2 - 5
Najbolje: 3
10 god.
30 min.
Težina:
2.225 Stars Question mark
  • TOP igra: 6238
  • TOP strateška: 1575
  • TOP obiteljska: 1299

Fantastični svijet Slavike je u opasnosti. Čarobni amulet, koji je štitio zemlju od sila tame, je izgubio svoje moći. Igrači su na čelu obitelji koje moraju zaštititi zemlju od zla. Svaka obitelj ima 6 heroja koji odlaze u razne dijelove zemlje u borbe s čudovištima. Što više heroji doprinesu porazu čudovišta, to će više slave i bodova donijeti igraču. Igra traje dok princeza ne obnovi moći amuleta kada igrač sa najviše bodova pobjeđuje i osvaja ruku princeze.

Igra se sastoji od stotinjak karata koje su podijeljene na heroje, čudovišta, blaga, lokacije.
Svaki igrač ima ploču za bodovanje i 6 karata heroja snage 1-6. Svaki heroj ima neku posebnu moć: pojačavanje snage heroja, oslabljivanje čudovišta, krađa bodova od drugih heroja itd.
Postoje 3 karte lokacija u igri. Na njima je naznačeno koliko bodova osvajaju igrači čiji heroji sudjeluju u borbi protiv čudovišta, broj čudovišta i neprijatelja koji se mogu naći kraj te lokacije, te posebne moći neprijatelja. Kad se lijevo od karte lokacije nađe traženi broj neprijatelja, dolazi do borbe sa herojima koji se nalaze s desne strane. Čudovišta su snage 1-7, a imaju razne moći, pa mogu poništiti snagu nekih heroja, pojačati svoju snagu, kopirati moći drugih čudovišta, itd. Igrači dobivaju bodove i blaga s dodatnim bodovima samo ako pobijede u borbi. Što je igrač više snage doprinio, to će više bodova dobiti nakon poraza čudovišta. Prvi heroj (najlijeviji u nizu) donosi igraču kartu blaga, osim ako je ne ukrade neki drugi heroj.
Igrači počinju igru sa 6 heroja i 5 karata čudovišta. Igrač na svom potezu odigrava 3 akcije: prvo šalje jednog heroja na neku lokaciju, zatim šalje dodatnog heroja na neku drugu lokaciju. Ako to ne može napraviti, onda šalje čudovište na neku lokaciju. Kao treće igrač šalje čudovište na lokaciju različitu od prve dvije. Nakon toga vuče karte čudovišta tako da ih opet ima 5.
Kraj igre se događa kad se otkriju 4 karte (od 5) mjeseca sa kupa blaga. Pobjeđuje igrač s najviše bodova.

BoardGameGeek link