6.70407 Stars Question mark

Ocjena: 6.7/10 (980 glasova)

2 - 4
Najbolje: 3
8 god.
45 min.
Težina:
2.2 Stars Question mark
  • TOP igra: 1695
  • TOP strateška: 797
  • TOP obiteljska: 427

Preuzmite ulogu prvih Europskih doseljenika na otok Santa Cruz. Istražujte otok i zadobite njegove resurse, izgrađujte svjetionike, crkve i kuće. Ali, budite brzi jer su na otoku također i drugi istraživači koji žele isto što i vi. Na otoku se nalazi vulkan koji bi mogao eksplodirati i uništiti vaše građevine koje se nalaze u njegovom području, pa trebate biti dodatno oprezni.

Igra se u dva kruga u koja igrači grade kuće, crkve i svjetionike na otoku, te u isto vrijeme dobivaju vrijedne resurse.
Svaki igrač počinje sa istim brojem karata koje se dijele na karte putovanja i karte bodovanja. Oni istražuju tri otoka na igraćoj ploči koja na raznim mjestima imaju pločice okrenute licem nadolje. One predstavljaju građevine i mjesta, poput crkvi i svjetionika. Na svom potezu igrači odigravaju ili kartu putovanja da bi istražili otok i stavili građevinu u svojoj boji na pločice ili kartu bodovanja da bi bodovali određenu građevinu, resurs ili nešto treće za sve igrače. Mjesta bliža sredini otoka su vrjednija, ali ranjivija ukoliko netko odigra kartu erupcije vulkana.
Ako vulkan eruptira, magma će uništiti već izgrađene građevine. U slučaju da nemate sreće, možete iskoristiti iskustvo iz prvog kruga igre, a kako bi bolje gradili u drugome.

NAGRADE:
  • Pobjednik Spiel der Spiele
  • Preporuka Spiel des Jahres
BoardGameGeek link