7.75573 Stars Question mark

Ocjena: 7.76/10 (732 glasova)

2 - 4
Najbolje: 2
13 god.
60 min.
Težina:
2.5676 Stars Question mark

Rune Age: Oath and Anvil je proširenje za kartašku igru (deck builder) Rune Age. Donosi dva nova zanimljiva scenarija igranja, dvije nove rase, pojačanja za postojeće rase, nove gradove, nove neutralne karte, novu vrstu neutralnih karata – plaćenike, te dodatne događaje za postojeće scenarije.

Ovo proširenje se sastoji od 200-tinjak karata podijeljenih u 15-tak kupova. Dvije nove rase su orci i patuljci, svaka sa po 6 jedinica. Orkovi nagrađuju igrača kad nema karata u rukama na kraju bitke, a mogu i napadati igračevu vojsku i karte u rukama. Patuljci vole zlato, bilo da ga kradu od protivnika ili ga troše za uništavanje protivničkih jedinica i karata u rukama. Četiri rase iz osnovne igre su dobila pojačanja u obliku dvije nove jedinice. Tako sada igrači imaju izbor do 6 različitih rasa, a svaka sadrži 6 različitih jedinica. Najjača jedinica svake rase košta 6 zlata, napada sa 4-6. To je mitska jedinica koju igrač ne gubi kada ona pogine, nego odlazi u igračevu hrpu za odbacivanje.
Proširenje donosi 2 nove scenarija igranja. U scenariju Ascent of the Overlord, jedan igrač igra protiv ostalih. Scenarij The Quest for Power je dizajniran za igrače koji žele veću kompleksnost. Igrači se bore za prevlast nad raznim znamenitostima koje im daju razne benefite tokom igre. Na raspolaganju imaju dodatni resurs – snagu, koja je i uvjet za pobjedu. Pri igrač koji sakupi 20 snage je pobjednik.
Postojeća 4 scenarija iz osnovne igre dobivaju nekoliko novih događaja, a tu su i nove neutralne karte za korištenje u svih 6 scenarija. Tu je i nova vrsta neutralnih karata – plaćenici, koji uz obične neutralne karte, igračima daju velike mogućnosti za rast svog imperija. Proširenje donosi i nove slobodne gradove koji donose razne sposobnosti igraču koji ih osvoji.

BoardGameGeek link