6.85789 Stars Question mark

Ocjena: 6.86/10 (3675 glasova)

1 - 4
Najbolje: 4
13 god.
60 min.
Težina:
2.287 Stars Question mark
  • TOP igra: 798
  • TOP strateška: 500

Rune Age je igra stvaranja kupa karata, avantura i osvajanja za 1-4 igrača. Smještena u fantastični svijet Terrinotha (kao i igre Runebound, Descent: Journeys in the Dark, Runewars i DungeonQuest), Rune Age stavlja igrače na mjesto vođe četiriju rasa koja se natječu za dominiranje u svijetu koji je uključen u konflikt.

Igru je dizajnirao Corey Konieczka. Rune Age je jedinstvena igra kreiranja špilova koja se vrti oko scenarija. Svaki od četiri scenarija koji su uključeni u igru, postavlja drugačije ciljeve pred igrače, od natjecateljskih do skroz timskih. Hoćete li započeti međusobni rat u potrazi za legendarnim zmajevim runama? Ili ćete spojiti vaše snage i zajedno se suočiti sa najgorom olujom koju je Terrinoth ikada vidio? Izbor je vaš.

Igra se sastoji od oko 250 karata u 15-tak različitih kupova. Igrači na početku biraju koju će rasu igrati, te koji od 4 ponuđena scenarija, tj. načina igranja. Igrači počinju sa manjim kupom karata. Tokom igre koriste te karte za kupnju novih karata preko zlata ili utjecaja, za napadanje protivnikovih ili neprijateljskih karata ili za izvršavanje akcija koje su jedinstvene za pojedini scenarij. Igrači kupuju nove karte iz zajedničke zalihe karata, ali svaki igrač ima mogućnost kupovine karata svojstvenih njegovoj rasi, nedostupnih ostalim igračima. Osim karata koje koriste igrači, postoje i karte događaja, koje mogu značajno utjecati na igru.
Postoje 4 scenarija igranja. Oni ne određuju samo uvjete pobjede, nego i pravila igranja, vrstu i broj karata koje sudjeluju u igri, itd. U scenariju pod imenom The Monument, igrači sudjeluju u utrci izgradnje velikog spomenika. Igrači se ne mogu napadati direktno, ali mogu napadati tuđe gradove. Pobjednik je igrač koji prvi uspješno privede gradnju kraju.
The Runewars scenarij je sveopća bitka, gdje pobjeđuje igrač koji ostane zadnji živ.
Zadnja dva scenarija može igrati i samo 1 igrač. The Cataclysm je timski scenarij, u kojem se igrači zajedno bore protiv sveopće prijetnje. Igrači igraju protiv karata događaja. Gube igru ako jedan igrač bude eliminiran, a pobjeđuju ako se potroši kup karata događaja.
The Resurgence of The Dragonlords je polutimski scenarij. Igrači se bore protiv nadolazećih zmajskih prijetnji. Igrač koji prvi ispuni zadatak je pobjednik.

BoardGameGeek link