6 out of 10 stars Question mark

Ocjena: 6.01/10 (2940 glasova)

4 - 6
Najbolje: 6
10 god.
Po iskustvu: 10
40 min.
Težina:
2.3 out of 5 stars Question mark
  • TOP igra: 3756

Ovo je djelomično timska igra u kojoj prevladava stalni osjećaj paranoje zbog moguće zaraze jednog dijela tima virusom. Igrači odlaze u ulogama specijalaca na planet Recon-6 s kojeg već dulje vrijeme nema signala kako bi istražili što se desilo tamošnjoj posadi i ima li tamo vanzemaljskog oblika života.

Igrači dolaze na odredišno polje svemirske postaje na planetu Recon-6 kako bi je istražili sa svojim timovima. Svaki igrač u timu ima vojnika i androida koji nezavisno istražuju prostor. Tijekom pretrage igrači dolaze u posjed različitih predmeta koji su im bitni za napredak u igri (kante benzina, štitovi, municija, prva pomoć i sl.). Obilaženjem prostora nailazi se na parazite koji napadaju igrače oduzimajući im životne bodove otežavajući im time napredak. Ali, ono što ovu igru čini posebnom jest dodatna zaraza igrača virusom koji ih preokreće u zle mašine za ubijanje. Prvi igrač zaražen je kartom zaraze, a ostali se mogu zaraziti tako da ih zarazi već oboljeli igrač tijekom obavezne izmjene karata pri susretu dva igrača u istoj prostoriji. Poseban naglasak u igri jest na mogućnost bilo kakve komunikacije između igrača, pa se tako zaraženi igrači smiju koristiti raznim verbalnim smicalicama kako bi odagnali sumnju sa sebe i prebacili je na nekog nezaraženog igrača. Jedina pomoć nezaraženim igračima su testovi zaraze koji mogu pokazati samo broj zaraženih, ali ne i zaražene igrače. Konkretan podatak o zaraženosti nekog igrača moguć je samo preko eventualno pronađenog bio-skenera.

Klaustrofobična atmosfera, te dobro odigravanje uloge zaraženih igrača stvara vrlo paranoičnu atmosferu u igri gdje više nitko nikome ne može vjerovati. Cilj nezaraženih igrača jest pronaći i uništiti parazisko gnijezdo s vojnikom koji u posjedu mora imati tri karte benzina kako bi isto spalio. Cilj zaraženih igrača jest zaraziti ostatak ekipe ili ih pobiti, a sve kako oni ne bi ostvarili svoj cilj.

BoardGameGeek link