7.8 out of 10 stars Question mark

Ocjena: 7.85/10 (275 glasova)

1 - 2
Najbolje: 2
13 god.
Po iskustvu: 12
30 - 90 min.
Težina:
2.8 out of 5 stars Question mark

Nakon borbi u druadanskoj šumi, heroji se vraćaju u Minas Tirith. Na svom putovanju spaze gusti dim iz Amon-Dina. Moraju požuriti spasiti seljane od harajućeg požara i opsade orkova iz Mordora.
Encounter at Amon Dîn je treće proširenje (adventure pack) iz trećeg ciklusa Against the Shadow za igru The Lord of the Rings: The Card Game. Donosi novi scenarij igranja kao i nove karte za igrače za sve 4 sfere utjecaja.

Pravila igranja iz osnovne igre vrijede i dalje. Ovaj scenarij uključuje neke nove elemente igranja, a koristi i postojeće.
Novi heroj je tek treći hobit heroj u igri, a to je Spirit Pippin (6/2/1/1/2) koji može odbiti napade neprijatelja i to platiti povećanjem prijetnje za 3. Kao Objective saveznik, bitan element ovog scenarija je Lord Alcaron. Ako on pogine, igrači gube igru. Outlandsi dobivaju novo pojačanje u obliku dodatka koji omogućuje dodatno uzimanje karte. Tematski je zanimljiv saveznik Denethor (Leadership, 4/3/1/2/3) koji gubi willpower sa svakim ranjenim heroje, a kad dođe do nule, izlazi iz igre.
Osim uobičajenih izazova u igri, igrači moraju spašavati seljane. One koje su uspjeli spasiti stavljaju na hrpu spašenih, a poginuli odlaze na hrpu mrtvih seljaka. Dodatan izazov može biti spašavanje svih seljana.

BoardGameGeek link