7.26338 Stars Question mark

Ocjena: 7.26/10 (3442 glasova)

2 - 6
Najbolje: 4
8 god.
30 min.
Težina:
1.7 Stars Question mark

King of Tokyo: Halloween je drugo proširenje za popularnu igru borbi čudovišta u glavnom gradu Japana. Donosi 2 nova čudovišta: Pumkin Jack i Boogey Woogey, evolucijske karte za njih i nove akcijske karte – kostime.

Proširenje donosi 2 nova čudovišta, 16 evolucijskih karata za njih, novi set narančastih kockica, te 12 novih akcijskih karata.
Igra se i dalje odvija na isti način, a cilj igre je i dalje biti posljednji preživjeli igrač u igri ili doći prvi do 20 bodova. Igrači mogu igrati s evolucijskim kartama koje su prvi put predstavljane u Power Up proširenju.
Nove akcijske karte se lako umiješaju u kup postojećih. Ipak se razlikuju od postojećih po tome što su to kostimi za čudovišta. Tako vaše čudovište može postati zombi, navijačica, klaun, astonaut, vještica, gusar, itd. U skladu s kostimom je i pojačanje za čudovište. Tako gusar krade energiju od čudovišta koje je ranio. Duh može izliječiti jednu ranu u krugu u kojem je bio ranjen. Vještica se može pokušati braniti od napada ponovnim bacanjem kocke. Zombi ne umire kad mu zdravlje padne na nulu. Robot može žrtvovati energiju umjesto gubitka zdravlja. Astronaut pobjeđuje s 17 bodova umjesto uobilajenih 20. Vampir se liječi kada ozlijeđuje druga čudovišta. Klaun može namijestiti ishod svake kocke, ako je prije toga dobio svih 6 različitih ishoda, itd.
Kostimi se mogu ukrasti. Kada jedno čudovište napadne drugo s najmanje 3 pandže, može žrtvi platiti punu cijenu kostima i uzeti mu ga.
Čudovište može imati više kostima, tj. dobivati pojačanje od više njih.

BoardGameGeek link