6.37666 Stars Question mark

Ocjena: 6.38/10 (1877 glasova)

3 - 6
Najbolje: 5
8 god.
30 min.
Težina:
1.2268 Stars Question mark
  • TOP igra: 1769
  • TOP obiteljska: 507

Ova igra, koja se pojavljuje i pod imenom King Up!, a u originalu joj je ime Viva il Re!, je jednostavna i brza igra o tome kako stari vladar traži nasljednika, a svi stanovnici kraljevstva (osim možda štakora) žele iskušati svoje šanse da postanu novi kralj.

Igra se sastoji od igraće ploče na kojoj je nacrtan dvorac sa 7 katova (razina), karata za glasovanje, karata tajnih ciljeva, te oznaka likova.
Igrači dobiju karte za glasovanje. Jednu kartu za potvrđivanje, te nekoliko karata za odbijanje kandidature za kralja. Igrači dobiju i kartu sa popisom likova, svojih favorita, koji će im donijeti bodove na kraju kruga. U svakom krugu imaju drugu kartu s favoritima.
Igrači prvo postavljaju sve likove na ploču. Na pojedinom katu smije biti najviše 4 lika. Kad je igrač na potezu, mora pomaknuti jednog lika na kat iznad.
Igra se odvija u 3 kruga. Svaki krug završava kad je neki lik okrunjen, tj. proglašen novim kraljem. Nakon toga slijedi bodovanje u kojem igrači dobiju bodove ovisno o poziciji svojih likova u dvorcu. Što su likovi na višoj poziciji, to više bodova donose. U trećem krugu bodovanja postoji i dodatno zanimljivo pravilo: igrač koji osvoji 0 bodova (jer su mu likovi eliminirani ili na nultoj razini – sluge), dobije 33 boda.

NAGRADE:
  • Nominacija Japan Boardgame Prize
  • Preporuka Spiel des Jahres
PRAVILA I OSTALE DATOTEKE:
BoardGameGeek link