7.62581 Stars Question mark

Ocjena: 7.63/10 (633 glasova)

1 - 5
Najbolje: 4
8 god.
30 - 60 min.
Težina:
2.3878 Stars Question mark

K2: Broad Peak je proširenje za igru K2. Donosi dva nova scenarija igranja, koji su inspirirani uspjesima poljskih planinara iz 1984. Ovaj put se igrači pokušavaju popesti na dvanaesti najviši vrh na svijetu K3, koji je još poznat pod nazivom Broad Peak. Vrh je visok 8051m, a udaljen je 8km od vrha K2.

Proširenje donosi novu dvostranu igraću ploču, nove oznake i promjenu nekih pravila. Većina pravila iz bazne igre vrijede i dalje. Aklimatizacija je i dalje jako bitan faktor igranja kao i vremenska prognoza. Ploča donosi dva različita izazova koji se razlikuju po težini, pravilima. Prvi izazov je Utrka na vrh. Igranje je brže od bazne igre, jer traje tri dana manje. Igrači nemaju šatore, a špil sadrži manje karata za aklimatizaciju. Ova strana ploče sadrži i manje mjesta za penjanje, pa treba jako dobro optimizirati svoju rutu.
Drugi izazov se zove Transverzala Broad Peaka. Traje duže od bazne igre i više je strateška. Ploča sadrži tri vrha, pa planinari mogu osvojiti dodatne bodove ako prijeđu cijelu planinu i uspiju doći do tih vrhova. Planinari imaju samo jedan šator, pa moraju dobro isplanirati mjesto za njega. Svi igrači kreću sa istog mjesta, ali mogu krenuti lijevom ili desnom stranom planine.

BoardGameGeek link