7.21033 Stars Question mark

Ocjena: 7.21/10 (24308 glasova)

2 - 5
Najbolje: 4
8 god.
25 min.
Težina:
1.698 Stars Question mark
  • TOP igra: 236
  • TOP obiteljska: 38

Hanabi je jednostavna timska igra u kojoj igrači pokušavaju složiti što bolje vatromete. (Riječ hanabi na japanskom znači: vatreni cvijet, vatromet). Igra je specifična i po tome što igrači uopće ne znaju vlastite karte, već uvid u njih dobivaju od ostalih igrača.

Smisao igre jest postavljanje nizova istobojnih karata vatrometa na stol po točnom redu od 1 do 5. Međutim, kako igrači ne znaju sadržaj svojih karata (karte se u ruci drže naopako – igrači gledaju u zadnje strane svojih karata u ruci), već podatke o kartama dobivaju temeljem opisa od drugih igrača, a koji su opet šturi igra dobiva na težini. Igrači dakle kada su na redu mogu ili objasniti nekom drugom igraču njegove karte (npr. ove dvije su ti plave karte ili ova karta ima vrijednot 5…) ili odbaciti neku kartu na kup za odbacivanje ili staviti neku kartu na stol, stvarajući time nizove vatrometa. bitno je naglasiti kako nizovi karata moraju ići po točnom redoslijedu jer se u protivnom položena karta smatra greškom, a pogriješiti se smije tri puta.

Igra završava kada se ili pogriješi tri puta (sakupe tri žetona munje) ili ako igrači slože svih 5 boja u nizu od 5 brojeva ili ako igrač izvuče posljednju kartu s kupa.

 

NAGRADE:
  • Nominacija Juego del Año
  • Pobjednik Spiel des Jahres
VEZANI ČLANCI:
PRAVILA I OSTALE DATOTEKE:
BoardGameGeek link