7.49147 Stars Question mark

Ocjena: 7.49/10 (3891 glasova)

1 - 4
Najbolje: 4
13 god.
60 - 180 min.
Težina:
2.8754 Stars Question mark
  • TOP igra: 315

Gears of War je timska taktička igra bazirana na istoimenoj pucačkoj video igri izdavača Epic Games. Horde vanzemaljaca pod nazivom Locust napadaju stanovnike planeta Sera. Igrači preuzimaju uloge vojnika koji se kroz razne misije bore protiv nadmoćnog neprijatelja.

Igra se sastoji od brojnih komponenti koje uključuju 32 detaljne plastične figurice, 17 dvostranih igraćih ploča, preko 200 karata (misije, naredbe, oružje, vojničke, neprijateljske), preko 80 raznovrsnih tokena, te 9 kockica.
Igrači izabiru jednog od 4 vojnika. Svaki igrač ima svoju figuricu i set akcijskih karata. Te karte su jako bitne u igri, jer osim što donose akcije koje igrači mogu odigrati, one su i vojnikovo zdravlje. Kad je vojnik ozlijeđen, gubi karte iz ruke, a dobivanjem novih karata se ozdravljuje.
Igra se odvija u tri koraka:
1. ozdravljenje: kad igrači dobivaju karte u ruke
2. akcije vojnika koje mogu biti raznovrsne:
a. akcije karte: Svojim kartama igrači mogu napasti neprijatelja, kretati se ili odigrati akcije opisane na karti.
b. aktiviranje opreme na nekoj lokaciji
c. uzimanje oružja od mrtvog neprijatelja
3. akcije neprijatelja koje su opisane na neprijateljskim kartama
Sami napadi se rješavaju kockama, crvenima za obranu, te crnima za napad. U obzir se uzima i linija vidljivosti i zakon.
Igra dolazi sa 7 misija različite težine, kompleksnosti i veličine mape. Igranje određene misije varira o broju igrača. Sve misije imaju više etapa, a svaka je sa svojim ciljem. Igrači pobjeđuju kad su ispunili sve ciljeve.

 

BoardGameGeek link