6.28507 Stars Question mark

Ocjena: 6.29/10 (822 glasova)

2 - 4
Najbolje: 4
8 god.
30 min.
Težina:
1.6623 Stars Question mark
  • TOP igra: 2672
  • TOP obiteljska: 738

Svijet sutrašnjice je stigao! To je svijet u kojem se čudni i ludi roboti grade u tvornicama. Igrači kao mehaničari sakupljaju robote redom kojim oni izlaze iz tvornice. Igrač koji sakupi najbolju kombinaciju robota za svoje mašinerije će pobijediti.

Igra se sastoji od karata sa robotima jačine 1-5, karata mehaničara, te karata produkcijskih jedinica. Karte robota donose bodove na kraju igre naznačene na njima, osim karata robotu Fzzzta za koji se gubi po jedan bod. Karte robota služe i za tajno licitanje dostupnih karata koje izlaze iz tvornice. Igrač sa najvišom kartom, osvojenu kartu kao i one s kojima je licitirao stavlja sa strane. I tako dok se sve ponuđene karte ne izlicitiraju ili dok svi igrači ne ostanu bez karata. Nakon toga mogu po jednu kartu robota dodijeliti nekoj karti produkcije.
Na kraju igre se zbrajaju bodovi svih robota, te bodovi produkcijskih jedinica. Da bi igrači ostvarili produkcijsku jedinicu barem jedanput, moraju za nju imati robote tipa koji je naznačen na samoj jedinici. Za neostvarene produkcijske jedinice igrači gube bodove.
Ova kartaška igra se preporuča igrati sa metalnim ključem za matice. Ako ga nemate, na kutiji je nacrtan jedan koji služi za označavanje startnog igrača.

 

NAGRADE:
  • Pobjednik Fairplay À la carte
  • Pobjednik UK Games Expo
BoardGameGeek link