7.24979 Stars Question mark

Ocjena: 7.25/10 (9761 glasova)

1
Najbolje: 1
13 god.
25 min.
Težina:
2.1167 Stars Question mark
  • TOP igra: 277
  • TOP strateška: 212

Brodolomom je Robinson Crusoe završio na napuštenom otoku prepunom divljih životinja i opasnih kanibala. Otok je velik, pa će Robinzonu trebati pomoć oko istraživanja nepoznatih prostranstva kao i pretraživanja olupine broda u nadi da će naći neke korisne predmete za preživljavanje. Igrač preuzima ulogu Petka (Friday) koji pomaže Robinzonu u potrazi za hranom, raznom opremom, u dobivanju raznih vještinja preživljavanja u divljini. Robinzonu je potrebno mnogo pomoći, jer je često gladan, lako izgubi pažnju, često se ponaša glupo, kao pravi moron, a može čak postati očajan i suicidalan. Kako vrijeme prolazi, tako su opasnosti sve pogibeljnije, a na kraju se Robinzon mora sukobiti sa dva piratska broda. Ako ih uspije poraziti, uspijet će se spasiti sa otoka, a igrač pobijediti u igri.

U ovoj igri za jednog igrača, igrač se u 3 faze igre pokušava riješiti loših karata (koje mu odmažu u borbama) i osvojiti što više dobrih karata (koje mu pomažu tokom igre).
Igra se sastoji od 72 karte, dvadesetak drvenih oznaka i 3 male kartonske ploče. Ovisno o odabranoj težini igranja (4 su dostupne), postavljaju se početni uvjeti igre.
Igrač na svom potezu uzima 2 karte opasnosti (kojih ima 4 tipova: istraživalje olupine broda, neistražena područja otoka, divlje zvijeri, kanibali) i bira s kojom će se sukobiti. Svaka karta opasnosti ima naznačeno koliko karata za borbu može igrač besplatno vući kod borbe i koliko je potrebno biti jak da se tu kartu pobijedi. Ako igrač pobijedi tu kartu, ona ulazi u njegov kup kao karta za borbu. Ako igrač izgubi, mora platiti to oznakama života, ali mu to daje i priliku da se riješi loših karata iz svog kupa. Kad god igrač potroši kup karata za borbu, u njega ulazi jedna karta starenja koja je jako nepovoljna u borbama.
Kad igrač tri puta prođe kroz kup karata opasnosti (a u svakom prolasku su te karte sve opasnije), počinje završna borba s piratima. Igrač pobjeđuje ako uspije pobijediti oba piratska broda. Gubi ako to ne uspije ili ako bilo kad tokom igre izgubi sve živote.

 

NAGRADE:
  • Nominacija Golden Geek
  • Pobjednik Fairplay À la carte
  • Preporuka Spiel des Jahres
PRAVILA I OSTALE DATOTEKE:
BoardGameGeek link