6.15408 Stars Question mark

Ocjena: 6.15/10 (49 glasova)

2 - 4
Najbolje: 3
12 god.
55 min.
Težina:
1.6 Stars Question mark
  • TOP igra: 10281

Ovo je zasebna igra iz serije ruskih igara Evolution, koja čak omogućuje korištenje nekih karata iz proširenja igre Evolution: The origin of species. Igra se zasnica na biološkom pravilu slučajnih mutacija od kojih je većina štetna za vrstu, ali određene mutacije dovode do novih svojstva kod životinja.

Igrači kreću s po tri vrste i kupom od 7 karata. Igra se dalje odvija u četiri zasebne faze: Razvoj, okruženje, prehrana i  izumiranje:

  • Razvoj: Igrači igraju sa svog kupa karata naglašavajući šire li vrstu, dodaju li svojstva vrsti ili dodaju li životinje u vrstu šireći tako populaciju. Kada svi igrači izvrše ovu fazu prelazi se na slijedeću fazu
  • Okruženje: U ovoj fazi igrači bacaju kockice kojima se odlučuje stanje okruženja: količina hrane, skloništa i parazita koji će biti dostupni u idućoj fazi.
  • Prehrana: Sada igrači uzimaju po jednu oznaku sa stola i postavljaju je  prema pravilima na svoju ili igračevu životinju (hrana i sklonište postavlja se na vlastite životinje, a paraziti na tuđe). Umjesto uzimanja oznaka sa stola, igrači mogu koristiti svojstva mesoždera za svoje gladne životinje, kojim mogu napasti životinje drugih vrsta i igrača kako bi se prehranile. U ovoj fazi životinje se prehranjuju, štite ili šire parazite na životinje drugih igrača.
  • Izumiranje: Faza određuje koje će životinje izumrijeti, a koje preživjeti ovaj krug igre. Životinje umiru od gladi ili parazita.

Nakon što su sve karte s kupa podjeljene igračima igra se zadnji krug igre, te nakon toga igrači dobivaju bodove za svaku životinju i svojstvo. Pobjeđuje igrač s najviše bodova.

 

BoardGameGeek link