6.74208 Stars Question mark

Ocjena: 6.74/10 (6870 glasova)

2 - 6
Najbolje: 4
10 god.
60 min.
Težina:
2.1642 Stars Question mark
  • TOP igra: 743
  • TOP obiteljska: 174

Elfenland je igra putovanja autora Alana R. Moona (kreator Ticket to Ride serijala). Putovanja se odvijaju na karti vilenjačke zemlje sa dvadeset gradova.

Igrači igraju vilenjaka koji sa svojom čizmom mora posjetiti što više vilenjačkih gradova da bi pobijedio. Vilenjaci koriste razna čarobna prijevozna sredstva za putovanje svojom čarobnom zemljom. Dostupan im je jednorog, zmaj, vilenjački bicikl, čarobni oblak, divovska svinja, kola koja vuče trol, splav. Za svako prijevozno sredstvo se koriste prijevozne karte i brojači putovanja. Zemlja se sastoji od raznih terena. Tu su pustinje, planine, ravnice, šume, rijeke, jezera. Za svaki tip terena postoji bolje i lošije prijevozno sredstvo, te ona koja se ne mogu koristiti. Da bi igrači prošli nekim terenom, na njemu trebaju prvo postaviti brojač putovanja, te platiti odgovarajućim kartama. Brojač putovanja označuje kojim tipom karata se plaća putovanje, kao i koliko karata treba platiti za putovanje. Za pobjedu je bitno iskorištavati tuđe brojače putovanja, a svojim brojačima otežavati putovanja drugim igračima. Postavljanjem dodatnih prepreka se putovanje poskupljuje i time im dodatno otežavati igru.
Igra završava nakon četiri runde, pa je potrebno dobro planirati redoslijed posjećivanja gradova. Pobjednik je igrač koji ih je posjetio najviše.

 

NAGRADE:
  • Nominacija Deutscher Spiele Preis
  • Pobjednik Meeples' Choice
  • Pobjednik Spiel des Jahres
BoardGameGeek link