7.8 out of 10 stars Question mark

Ocjena: 7.75/10 (36446 glasova)

1 - 8
Najbolje: 4
14 god.
Po iskustvu: 14
120 - 240 min.
Težina:
3.3 out of 5 stars Question mark
  • TOP igra: 110

Diljem svijeta, drevno zlo jača. Sada, vi i vaš pouzdani krug kolega morate putovati po cijelom svijetu, radeći protiv svega kako bi se obranili od nadolazećeg horora. Gadna čudovišta, brutalni okršaji i opskurne misterije dovesti će vas do krajnjih granica i dalje. Cijelo to vrijeme vi i vaši kolege istražitelji morate otkriti misterije van našeg svijeta koje su raštrkane diljem planeta kako biste se oduprijeli okupljanju ovog zla koje prijeti preplaviti čitavo čovječanstvo. Kraj se približava! Imate li hrabrosti spriječiti globalno uništenje?

Eldritch Horror je kooperativna igra terora i avanture u kojoj jedan do osam igrača preuzimaju ulogu istraživača koji rade na rješavanju misterija, prikupljaju tragove i štite svijet od Onog Drevnog – to jest, drevnog bića koje želi uništiti naš svijet. Svaki Drevni dolazi sa svojim jedinstvenim kupom karata misterija i istraživanja, koje vas uvode dublje u priču koja okružuje svako ovo odvratno stvorenje. Otkrijte pravo ime Azathotha ili se borite protiv Cthulhua na otvorenom moru.

Dok će vas zadaci na tim kartama misterija (zajedno s lokacijama neprijateljskih prolaza, prijetećih čudovišta i korisnih tragova) često obavještavati o vašim planovima putovanja i opasnostima s kojima će se suočiti, možete pronaći avanturu bilo gdje na svijetu … čak i tamo gdje je najmanje očekujete. Tijekom Faze okršaja u svakom potezu igrači rješavaju borbu ili alternativno, izgrađuju osobne priče svojih istražitelja čitajući tekstove o okršajima iz jedne od nekoliko vrsta kartica okršaja. Mogli biste ići glavom u glavu s čudovištem u Istanbulu ili se naći na okrutnoim mjestu s kriminalnim sindikatom velikog grada. Možda ćete se ukrcati na ekspediciju za Piramide ili istražiti trag koji ćete otkriti u neimenovanoj divljini. Možete čak pronaći put kroz prolaz i istražiti dimenziju izvan prostora i vremena.

Ako u tom susretu podbacite, cijena je visoka. Ako imate sreće, doživjeti ćete samo tjelesnu ili mentalnu traumu. Međutim, možda ćete morati uzeti karticu uvjeta koja predstavlja određenu ozljedu ili ograničenje dobiveno tijekom vašeg putovanja, kao što je ozljeda noge ili amnezija. Možete se naći u situaciji gdje ćete steći neku imovinu ili navući na sebe dug – ili ćete možda nekome dugovati uslugu za nešto daleko podmuklije od utjerivača dugova i ući u tamni pakt! Bez obzira na vaše stanje, bilo bi mudro što prije pronaći rješenje. Mnogi uvjeti imaju “kumulativni učinak” koji, ako se pokrenu, izazivaju mnogo zlokobniju sudbinu.

Za sve ovo vrijeme približava se dolazak Drevnog. Njegov zlonamjerni utjecaj očituje se u Eldritch Horror dok vučete Mythos kartice, koje upravljaju pojavom vanzemaljskih prolaza, zastrašujućih čudovišta i drugih zlokobnih elemenata. Mythos kartice drže vaše istražitelje pod pritiskom, uvode nove prijetnje, čak i kada se dolazak Velikog Starog približava! Budući da istražitelji svaki krug vuku novu Mythos karticu, sigurno će imati pune ruke posla protiv zlih stvorenja i pratiti nevjerojatne glasine, čak i kada rade na rješavanju svojih triju najvažnih misterija.

S dvanaest jedinstvenih istražitelja, dvjesto pedeset žetona i preko tristo karata, Eldritch Horror predstavlja epsku, svjetsku avanturu sa svakom novom igrom.

NAGRADE:
  • 2013 Board Game Quest Awards Best Coop Game Nominee
  • 2013 Board Game Quest Awards Best Thematic Game Nominee
  • 2013 Board Game Quest Awards Game of the Year Nominee
  • 2013 Golden Geek Best Board Game Artwork/Presentation Nominee
  • 2013 Golden Geek Best Thematic Board Game Nominee

BoardGameGeek link