6.66348 Stars Question mark

Ocjena: 6.66/10 (2842 glasova)

1 - 4
Najbolje: 4
13 god.
90 min.
Težina:
2.1498 Stars Question mark
 • TOP igra: 1160

U svijetu Terrinoth, zmaj Kalladra je svoj podzemni brlog nakrcao blagom koje je skupio brojnim pljačkama. Da bi osigurao svoje neprocjenjivo bogatstvo od potencijalnih lupeža, podzemni labirint je ispunio brojnim zamkama i čudovištima koja će spriječiti svakog uljeza.
Vi ste jedan od heroja koji će iskušati svoje sposobnosti i sreću, te se pokušati domoći barem dijela blaga.

Igra se sastoji od igraće ploče, preko 300 karata u desetak kupova, stotinjak pločica koje čine podzemlje, stotinjak oznaka raznih vrsta, kockica, te figurica heroja. Igraća ploča je prazna na početku igre, osim početnih pozicija u kutevima, te središta gdje je zmajeva odaja sa blagom. Igrači tokom igre istražuju podzemlje otkrivajući pločice. Postoje razne vrste prostorija. Tako heroji mogu naići na zaključana vrata, rešetke koje se zatvore čim uđu u prostoriju, skrivene zamke, slijepu ulicu koja nigdje ne vodi, skrivene prolaze, razne hodnike, pa i ulaze u katakombe, tj. razinu još nižu od uobičajene.
Svaki heroj ima svoju kartu sa karakteristikama: životni bodovi određuju koliko ozljeda može primiti prije nego umre; snaga, okretnost, oklop i sreća su vrijednosti koje se testiraju povremeno tokom igre na razne načine; te posebna moć pojedinog lika.
Karte se dijele u nekoliko kupova:

 • zmajeve karte igrači otkrivaju kada dođu u zmajevu odaju. S njima igrač sazna spava li zmaj ili se probudio bijesan.
 • karte blaga igrač dobije kada pretražuje zmajevu odaju. To su zapravo bodovi koje igrači sakupljaju, a mogu imati i neke posebne benefite.
 • karte zamki se otvaraju na nekim lokacijama, a igraču nanose razne vrste štete.
 • karte vrata igrač otkriva u nadi da će pronaći skriveni prolaz ili ključ za bravu.
 • karte leševa predstavljaju poginule heroje iz prošlih pohoda, a mogu donijeti blago ili neku drugu korist igraču, ali mogu biti štetne.
 • karte pretraživanja može igrač okretati kada je u prostoriji koju pretražuje. Mogu biti prazne, sadržavati blago ili skriveni prolaz.
 • karte runa predstavljaju magične predmete koji mogu igračima pomoći tokom igre.
 • karte katakombi okreće igrač kada se spusti još dublje u podzemlje, tj. još opasniji labirint katakombi. U njima se kriju razna čudovišta i opasnosti, ali moguće i neke dobre stvari.
 • karte borbe se koriste kada igrač naiđe na neko čudovište. Igrač s desna preuzima ulogu čudovišta i započinje borba koja završava smrću jednog od boraca.
 • karte moći su posebne karte koje igrač i čudovište koriste u borbi.

Kada je igrač na potezu ili se kreće u neku od susjednih prostorija ili pretražuje onu u kojoj se nalazi trenutno. I tako iz kruga u krug, do najviše 30 krugova kada se zatvaraju izlazi iz podzemlja.
Heroj može naići na razne neprijatelje: kosture, čarobnjake, demone, trolove i goleme. Ponekad im uspije pobjeći, ali ih najčešće mora poraziti. Borbe i razne druge nedaće u podzemlju heroju nanose ozljede, koje mogu dokrajčiti heroja, a igrača izbaciti iz igre. Srećom postoje i načini liječenja, koji imaju svoju cijenu.
Na kraju igre (nakon 26-30 krugova) preživjeli heroji zbrajaju svoje bodove. Igrač sa najviše bodova je pobjednik.
Preporučamo da posjetite službenu stranicu igre na kojoj možete pronaći dodatne varijante igranja kao i službeni FAQ

 

BoardGameGeek link