6.72813 Stars Question mark

Ocjena: 6.73/10 (1684 glasova)

2
Najbolje: 2
8 god.
30 min.
Težina:
1.7767 Stars Question mark
  • TOP igra: 1302

Zmaj tvrdi da je bezbrižno šetao dolinom i gledao svoja posla, kad su ga iznenada i bez povoda napala trojica zločestih i zlonamjernih patuljaka. Oni pak tvrde da je zmaj prije toga spalio okolna sela, a oni su ga došli spriječiti u budućim sličnim zlim namjerama. Što god da je istina, dolazi do borbe zmaja i patuljaka. Pobjednik može biti samo jedan (ili trojica).
Ovo je borbena igra za 2 igrača u kojoj svaki igrač preuzima ulogu jedne strane u sukobu, te pokuša poraziti protivnika. Zmaj može pobijediti na 2 načina (pobjeći ili ubiti sve patuljke), a patuljci samo na jedan (ubiti zmaja), ali ih je zato više.

Igra se sastoji od igraće ploče, figurica zmaja i patuljaka, oznaka ozljeda i seta karata za oba igrača. Igra se odvija u potezima, a svaki igrač na svom potezu ima 2 dostupne akcije: uzimanje 2 karte sa svog kupa ili odigravanje jedne karte. Karte imaju jednu ili dvije akcije na sebi. To može biti kretanje, napad, obrana, daljinski napad. Zmaj ima i akciju letenja s kojom može odletjeti na bilo koje polje na ploči. Zmaj pobjeđuje ako igrač s patuljcima potroši svoj kup karata ili ako ubije sve patuljke. Patuljci pobjeđuju jedino ako ubiju zmaja.
Tri su patuljka, a svaki je dobar u nečemu. Strijelac može pogoditi zmaja iz daljine i nanijeti mu ozljedu od koje se ne može obraniti. Patuljak s mrežom može prizemljiti zmaja, pa ovaj ostaje nepomičan na jednom polju dok ne potroši cijeli potez da se oslobodi iz mreže. Najjači patuljak može igraču dati dodatnu akciju.
Patuljci mogu primiti 4-6 ozljeda, a kada prime posljednju izlaze iz igre. Zmaj ima 4 područja ozljeda. Prvo mora primiti sve ozljede na glavnoj traci. Nakon toga mu patuljci mogu onesposobiti kretanje, letenje ili riganje vatre.
Igra završava kada je jedan od igrač eliminiran ili kada igrač patuljaka potroši sve svoje karte.

 

NAGRADE:
  • Nominacija Golden Geek
BoardGameGeek link