6.73502 Stars Question mark

Ocjena: 6.74/10 (215 glasova)

2 - 4
Najbolje: 4
12 god.
120 min.
Težina:
3.0952 Stars Question mark
  • TOP igra: 3672
  • TOP strateška: 1256

Zmajeva dolina je dio Kraljevstva Corundije. Tim područjem bogatim magičnim kristalima vladaju horde zmajeva i orkova. Vaš je zadatak da oslobodite tu dolinu, a kralj će vam u pomoć slati vojske, materijale za gradnju obrane i posebno jake čarolije koje će vam omogućiti da izađete kao pobjednik iz ovog rata.
U igri Dragon Valley: Rise of Corundia igrači dijele pomoć koju im šalje kralj, karte sa specijalnim moćima i akcijama, ali i neprijateljske jedinice koje ulaze u pokrajine svakog igrača. Jedan igrač dijeli, a drugi bira podijeljeno. Igrači dobivaju bodove uništavanjem neprijateljskih jedinica i osvajanjem područja u zmajevoj dolini, ali ih mogu izgubiti kada neprijatelji napreduju prema njihovom zamku. Pobjeđuje igrač koji se najuspješnije borio protiv neprijatelja, tj. sakupio najviše bodova.

Igra se sastoji od velike igraće ploče, karata kraljeve pomoći, pločica neprijateljskih teritorija, pločica građevina, 7 vrsti drvenih kockica koje označavaju neprijateljske i prijateljske jedinice, te raznih oznaka.
Igra se odvija u krugovima. Ovisno o broju igrača, na početku kruga jedan igrač dijeli igraće dijelove, a drugi igrač bira između podijeljenih hrpa. U svakoj hrpi mora biti barem 1 karta, 1 građevina i 1 jedinica. Karte i građevine se uzimaju okrenute licem na dolje, a jedinice se izvlače nasumce iz vrećice. Nakon podjele i odabira, igrači grade građevine ili pomiču svoje jedinice. Građevine mogu služiti za obranu, napad, za ojačanje raznih jedinica ili igraću donijeti neke posebne mogućnosti kojima može utjecati na druge igrače. Igrači svojim jedinicama uništavaju neprijateljske, a dobivaju više bodova ako unište neprijatelje bliže zmajevoj dolini. Još više bodova mogu osvojiti ako stjeraju neprijatelje u provaliju, a najviše ako osvoje neprijateljske utvrde u dolini. Moguće je osvojiti bodove preko zarobljenika u tamnici, a i neke akcijske karte omogućuju osvajanje bodova. Igrači gube bodove ako se neprijatelji previše približe njihovom zamku, a najviše gube ako neka neprijateljska jedinica dosegne sam zamak.
Igra završava u krugu u kojem neki igrač dostigne 30 bodova, a pobjednik je igrač s najviše bodova.
Igra dolazi sa 3 dodatne varijante igranja. Lov na zmaja je kraća igra u kojoj pobjeđuje igrač koji prvi osvoji neprijateljski teritorij u zmajevoj dolini. Istrebljenje je scenarij u kojem pobjeđuje igrač koji osvoji najviše neprijateljskih teritorija. U scenariju Bliska smrt, poražene jedinice se ne vraćaju u vrećicu. Dodatni mogući kraj igre je kad ponestane jedinica u vrećici, a pobjednik je igrač kojem je najmanje neprijatelja došlo do zamka.

 

BoardGameGeek link