7.7874 Stars Question mark

Ocjena: 7.79/10 (23659 glasova)

2 - 4
Najbolje: 3
13 god.
30 min.
Težina:
2.4416 Stars Question mark
  • TOP igra: 51
  • TOP strateška: 40

“Nešto se sprema. Nadzornik se smješka kao da ima tajnu ili kao da misli da vi imate tajnu. Tajne spletke se kuju naokolo, sigurni ste u to. U najmanju ruku, tu su vaše tajne. Prolazeći poslužitelj vam promrmlja “Jaja su poslužena na stolu”. Mahnito pretražujete knjigu s kodovima za prijevod njegove tajne poruke, da bi shvatili da je doručak spreman. Odlično. Sve ide po planu.”

Dominion: Intrigue je prvo proširenje popularne kartaške igre Dominion, ali je ujedno i zatvorena igraća cjelina tj. samostalna igra. Tema proširenja su spletke i tajne. 25 novih akcijskih karata, kao i kompletan set karata blaga i bodova omogućuju samostalno igranje do 4 igrača, a u kombinaciji s baznom igrom može igrati do 6 igrača za jednim stolom ili do 8 igrača simultano na dvije igraće površine.

Način igranja i cilj igre se nisu izmjenili. Igrači počinju sa istim setom od 10 karata. Njihove daljnje odluke što će sve kupiti, kojim redoslijedom, a i sreća odlučuju dalje o tijeku igre. Nove akcijske karte omogućuju razne pogodnosti, ali neke su dostupne samo pod određenim uvjetima ili igračima daju da biraju između ponuđenog. Tako igrači mogu dobiti dodatne akcije, novce ili karte u ruke ovisno da li su ispunili broj odigranih akcijskih karata ili ovisno o karti koju su netom kupili. Česti su i bonusi koju nisu uvjetovani, ali igrač može odabrati samo jedan bonus od ponuđenih. Postoje četiri akcijske karte koje ujedno nose i bodove na kraju igre. Postoje četiri karte napada, te samo jedna karta obrane koja ne brani od napada, nego pomaže bržem oporavku. Neke karte značajno pojeftinjuju kupovinu.

 

NAGRADE:
  • Nominacija Årets Spill
  • Nominacija Golden Geek
  • Nominacija Japan Boardgame Prize
  • Pobjednik Fairplay À la carte
  • Pobjednik Games Magazine
BoardGameGeek link