7.74343 Stars Question mark

Ocjena: 7.74/10 (4845 glasova)

2 - 4
Najbolje: 3
13 god.
30 min.
Težina:
2.4182 Stars Question mark

Cornucopia je proširenje kartaške igre Dominion. Centralna tema proširenja je raznolikost, jer se nagrađuje raznovrsnost karata u ruci ili špilu, a neke karte pomažu stvoriti tu raznovrsnost. Proširenje donosi 13 novih akcijskih karata, te 5 jedinstvenih karata.

Način igranja i cilj igre se nisu izmjenili. Igrači počinju sa istim setom od 10 karata. Njihove daljnje odluke što će sve kupiti, kojim redoslijedom, a i sreća odlučuju dalje o tijeku igre. Nove akcijske karte imaju razne bonuse, ali i uvjete odigravanja. Česti uvjeti su broj različitih karti u ruci, špilu ili karte koje se nalaze u špilu, a nisu trenutno u igraču u ruci. Tako igrači mogu dobiti popust kod kupnje jednak broju različitih karata u ruci ili dobiti besplatnu kartu, ako imaju u ruci minimalni broj različitih karata. Postoje četiri nova napada i jedna karta obrane.
Posebno su jake nagradne karte. Njih se ne može kupiti, nego se osvajaju u turniru, tj. dobivaju kao nagradu nakon odigravanja karte Turnir. Pet je karata nagrada, a one daju još više novaca u ruke, veće popuste kod kupovine, besplatne karte itd.

 

NAGRADE:
  • Nominacija Golden Geek
BoardGameGeek link