7.60786 Stars Question mark

Ocjena: 7.61/10 (19705 glasova)

3 - 5
Najbolje: 5
12 god.
60 - 120 min.
Težina:
2.5546 Stars Question mark
  • TOP igra: 89
  • TOP strateška: 79

Prije nebrojeno mnogo eona, u zoru zaboravljenog doba, rase je evoluirala u srcu spiralne galaksije. Zvali su se Precursors i bili su prva i jedina inteligentna vrsta u svemiru. Njihova tehnologija je bila moća i njome su istraživali svemir u potrazi za razumnim bićima. Njihova potraga je bila uzaludna. Velika samoća ih je, na kraju, potakla da na tisuće naseljivih planeta pošalju sjeme života. Nakon toga, njihova sudbina ostaje nepoznata. Bilo da ih je neka nepoznata sila ugrozila ili su evoluirali dalje izvan svemira, kada su njihova “djeca” svladala umijeće putovanja svemirom, Precursori su nestali. Ipak, ostavili su veliko naslijeđe. Na rubu svakog sunčevog sustava gdje su poslali sjeme života, ostavili su i potrebnu tehnologiju i međuzvjezdana vrata kako bi njihova “djeca” mogla komunicirati. I oni su počeli komunicirati, ali bez ruke mudre rase koja će ih voditi, mlađe rase su se, među sobom, ubrzo počele sukobiti. Tako je nastalo trenutno doba – Kozmičko doba.

Svaki igrač predstavlja jednu od rasa i njome želi ostvariti supremaciju u svemiru. Svaki rasa ima pet planeta u svom sunčevom sustavu na kojima su raspoređeni dvadeset brodova. Osim planeta i brodova, igrači dobijaju i set s kartama susreta. Igrači se smjenjuju jedan za drugim u krug i kad dođu na red imaju kozmički susret sa drugom vrstom (slučajno odabranom). Svaki od igrača ima određeni broj brodova u susretu, a oba mogu, ako to žele, zvati druge igrače kao saveznike. Nakon što su se saveznici, možda, odazvali, oba igrača tajno odabiru karticu susreta. Kartice susreta mogu biti Napad, Pregovori i Morf.

Ukoliko obje strane odaberu karticu Napad zbraja se ukupna snaga obje strane. Ako je napadač pobijedio, taj igrač može stvoriti koloniju u sustavu poraženog igrača. Ukoliko su obje strane odabrale Pregovor, tada imaju minutu da se dogovore , inače svaka strana gubi tri broda.  Igra završi kad barem jedan igrač osnuje petu koloniju u stranim sustavima, a pobjednici su svi igrači koji na kraju igre imaju pet kolonija u stranim sustavima.

 

NAGRADE:
  • Nominacija Golden Geek
VEZANI ČLANCI:
PRAVILA I OSTALE DATOTEKE:
BoardGameGeek link