7.11829 Stars Question mark

Ocjena: 7.12/10 (3621 glasova)

3 - 5
Najbolje: 5
0 god.
90 min.
Težina:
3.2459 Stars Question mark
  • TOP igra: 536
  • TOP strateška: 323

Container je ekonomska igra za 3-5 igrača. Svaki igrač producira robu (raznobojne kontejnere), pokušavaju ju prodati što bolje, a od drugih igrača otkupiti robu što povoljnije. Svojim brodom robu vozi na otok da ju proda na aukciji ili sam otkupi od banke. Na kraju igre se svim igračima zbrajaju svi novci i vrijednost sve robe koju posjeduju. Pobjednik je igrač sa najviše novca.

Igra se sastoji od 5 brodova, 5 vrsta tvornica i kontejnera, 5 igraćih ploča za svakog igrača, jedne zajedničke igraće ploče koja predstavlja otok, novca i karata vrijednosti robe na kraju igre. Stol je isto dio igraće površine, jer služi kao otvoreno more za brodove. Svi igrači započinju igru sa istim početnim uvjetima (po 1 tvornicom, 1 kontejnerom, 1 kartom sa vrijednostima robe na kraju igre, te istom količinom novca).
Kad je igrač na potezu, može kupiti novu tvornicu – čime povećava proizvodnju i kapacitet tvorničkog skladišta, novo skladište – čime povećava kapacitet luke, producirati robu, kupiti robu od drugih igrača za svoje luke, putovati brodom i kupiti robu za brod. Igrač ne može kupiti robu iz svojih tvornica za svoje luke, niti može svojim brodom uploviti u svoju luku i kupiti robu koja se tamo nalazi. Igrač može mijenjati cijenu robe u tvornicama i lukama i time biti privlačniji drugim igračima – kupcima. Ako igraču ponestanu novci, može dobiti kredit od banke. Na početku svakog poteza mora platiti kamatu od 10% dok ne otplati kredit. Na kraju igre se neotplaćeni krediti oduzimaju od ukupnog iznosa novca kojeg igrač posjeduje.
Kad neki brod doplovi do zajedničkog otoka, roba sa njega se daje na tajnu licitaciju. Vlasnik broda može prihvatiti cijenu i dobiti te novce od kupca i od banke (duplo zaraditi). Igrač može i sam otkupiti robu sa svog broda po cijeni najviše licitacije.
Igra završava kad se potroši zaliha dviju različitih vrsta kontejnera.

 

NAGRADE:
  • Nominacija JoTa Award
PRAVILA I OSTALE DATOTEKE:
BoardGameGeek link