6.59022 Stars Question mark

Ocjena: 6.59/10 (871 glasova)

2 - 5
Najbolje: 3
10 god.
60 - 120 min.
Težina:
2.8171 Stars Question mark
  • TOP igra: 1957
  • TOP strateška: 887

U City Tycoon igrači preuzimaju ulogu biznismena koji ulažu svoj vlastiti kapital u širenje grada. Njihova glavna svrha je povećanje standarda života, prema tome sreće njihovih građana. Na dohvat imaju čitav niz projekata za koje gradsko vodstvo želi da se izvrše, ali bez gubitka sredstava. Vještim odabirom planova, korištenjem slobodnog prostora i odlukama na koje projekte će njihov utrošeni novac najbolje proširiti grad, te nadmetanje za naslov firme – najvećeg prijatelja ljudi.

Za vrijeme igre, ploča se širi kako igrači postavljaju pločice, gdje svaka predstavlja dio grada, četvrt koju bi trebalo snabdjeti sa električnom energijom ili vodom u zamjenu za dobivanje neke koristi. Neke od pločica zahtijevaju izvor luksuzne robe, druge ih stvaraju, treće daju samo jedan bod sreće, kao što su bolnice.

Resursi su zajednički i igrači mogu kupiti svakog od njih sa elektrana i vodovoda. Međutim, ti resursi nisu neograničeni i njihovo korištenje se mora dobro isplanirati. Imajte na umu da morate platiti suparnicima kada prevozite sirovine kroz četvrti koje oni posjeduju.

Igranje City Tycoona prolazi kroz četiri faze i u svakoj od njih građevine postaju veće i impresivnije dok u isto vrijeme zahtijevaju više resursa i daju veću korist. Igrači brzo uočavaju veze između njih i mogu odabrati nekoliko mogućih strategija kako bi razvili svoje investicije, na primjer, fokusiranje na stvaranje novca, izgradnja građevina za bodove kako bi isključili sve ostalo. Svaka od tih strategija ima svoje plusove i minuse, a akcije drugih igrača vas mogu prisiliti na širenje u novim smjerovima i mijenjanje taktike.

BoardGameGeek link