6.60427 Stars Question mark

Ocjena: 6.6/10 (838 glasova)

2 - 5
Najbolje: 3
10 god.
60 - 120 min.
Težina:
2.825 Stars Question mark
  • TOP igra: 1812
  • TOP strateška: 841

U igri City Tycoon igrači preuzimaju uloge poslovnjaka koji ulažu u razvoj i širenje grada. Glavni im je cilj poboljšavanje standarda življenja, a time i zadovoljstva građana. Dostupan im je niz različitih projekata i ciljeva koje gradska uprava želi ostvariti. Pažljivim biranjem planova, korištenjem dostupnih lokacija i mudrim ulaganjem novca, grad će se širiti na opću dobrobit, a igrači će biti nagrađeni bodovima.

Igra se sastoji od stotinjak pločica kvartova kojima dominira neka građevina ili industrijsko postrojenje koje određuju ulogu tog kvarta. Podijeljene su u 4 kupa, svaki kup za 1 krug igre, s time da u pojedinoj igri ne sudjeluju sve pločice čime igra dobiva na reigrivosti. Tu su oznake kompanija kojima igrači označuju vlasništvo nad kvartovima. Za označivanje resursa se koriste drvene kockice u boji, a bodovi se naznačuju na velikoj ploči bodovanja.
Igra se odvija u 4 kruga, a svaki krug ima 3 faze:
1. igrači draftaju pločice, tj. dobiju određeni broj pločica kvartova od kojih jednu zadrže, a ostale predaju igraču s lijeve strane. I tako dok sve dostupne pločice nisu potrošene.
2. igrači grade pločice iz ruke ili ih odbacuju za novce ili ih odbacuju da bi sagradili dostupnu građevinu za vodu ili energiju
3. igrači opskrbljuju svoje građevine vodom i/ili energijom, a za to su nagrađeni resursima, bodovima i/ili novcem. Koriste svoju vodu i energiju ili kupuju od drugih igrača.
Igra završava nakon četvrtog kruga kada pobjeđuje igrač sa najviše bodova.

BoardGameGeek link