6.6506 Stars Question mark

Ocjena: 6.65/10 (8866 glasova)

4 - 6
Najbolje: 6
10 god.
30 min.
Težina:
1.2777 Stars Question mark
  • TOP igra: 827
  • TOP party: 64

U napuštenom skladištu skupina gangstera dijeli plijen netom završene pljačke, ali se ne mogu dogovoriti oko udjela koliko bi svaki trebao dobiti. Vrijeme je da pištolji opet progovore i uskoro svako cilja u nekoga. Najbogatiji gangster koji preživi je pobjednik ove igre.

Svaki igrač dobije lažni pištolj od pjene, kartu svog lika, 8 akcijskih karata. Na pet tih karata piše “Click”, na dvije “Bang!”, a na jednoj “Bang! Bang! Bang!”. Igra sadrži još i oznake kukavice, ranjavanja, te novca vrijednosti 5000-20000$.
Igra se odvija u krugovima. U svakom krugu se okreće 5 novčanica za koje se igrači bore. Igrači potajno biraju akcijsku kartu. Jedan igrač broji do tri, a onda svi igrači upere pištolj u nekoga. Svi pogledaju trenutno stanje, te igrač ponovno broji do tri, a onda igrači mogu ili spustiti pištolj na stol i dobiti oznaku kukavice ili ostati i dalje u igri. Zatim se otkrivaju akcijske karte, s time da prednost imaju karte “Bang! Bang! Bang!” koje zajedno s “Bang!” kartama daju 1 oznaku ranjavanja, a ranjenog igrača izbacuju iz podjele trenutnog plijena. Karte “click” ne rade ništa. Igrači koji su preostali u ovom krugu dijele trenutni plijen. I tako iz kruga u krug. Ako igrač ima 3 rane, izbačen je iz igre. Nakon zadnjeg kruga, tj. podjele posljednjeg dijela plijena broji se osvojeni novac, a pobjednik je igrač sa najviše novca.
U pravilima su navedene dodatne dvije verzije igranja: Super-moći (igrači imaju karte sa posebnim moćima) i Tajni policajac (jedan igrač je tajni policajac i pobjeđuje ako preživi do kraja igre).

 

NAGRADE:
  • Nominacija As d'Or
  • Nominacija Golden Geek
  • Nominacija Juego del Año
  • Nominacija Tric Trac
  • Pobjednik JoTa
BoardGameGeek link