7.6 out of 10 stars Question mark

Ocjena: 7.6/10 (14959 glasova)

2 - 6
Najbolje: 3
13 god.
Po iskustvu: 8
60 min.
Težina:
2.1 out of 5 stars Question mark

Drugo veliko proširenje originalne igre Carcassonne: Traders and builders sadrži 24 pločice s novim značajkama kao što su Mostovi i Gradovi.

Neke pločice se također odlikuju znakovima za robe kao Vino, Odjeća i Žito. Igrači dobivaju jednu od tih roba kada je znak prikazan na pločici koja se boduje. Igrači s najviše svake vrste robe dobivaju bonus bodove na kraju igre. Postoji popularno kućno pravilo koje dozvoljava trgovanje robama između igrača u zamjenu za druge robe i mogućnost odabira gdje će se postaviti pločica. U ovom proširenju također postoje dva nova drvena dijela igre. Graditelj je sličan čovječuljku po tome što se može postaviti u grad ili cestu kao vrsta nadglednika. Uzastopno postavljanje pločice, mogućnost Graditelja dozvoljava igraču dodatno postavljanje pločice. Seljaci će također moći postaviti novu figuru Svinje na polje za dodatne bodove na kraju igre.

Konačno, Traders & Builders dolaze s velikom platnenom vrećom. Ne samo radi lakšeg čuvanja i rukovanja s pločicama, nego također uklanja problem s različitim pozadinama.

Pregled igre:

  • Trgovci – Neke nove pločice grada prikazuju robe: vino, žito i/ili odjeću. Kada završite grad, vaš vlastiti ili neki tuđi, skupljate odgovarajuće oznake za svaku robu u gradu. Na kraju igre, tko ima najviše robe u svakoj kategoriji dobiva dodatnih 10 bodova.
  • Graditelji – Svaki igrač dobiva čovječuljka graditelja u njegovoj boji. Možete dodati svog graditelja bilo na grad ili cestu koju već gradite. Sada kada god dodajete pločicu tom gradu ili cesti, odmah dobivate još jedan potez. Graditelj se ne računa za određivanje kontrole grada ili ceste.
  • Svinja – Možete dodati svinju jednoj od svojih farmi kako bi joj povećali vrijednost. Farma sa svinjom daje 4 boda po završenom gradu umjesto uobičajenih 3.

Traders & Builders se može i ne mora igrati s prvim proširenjem.
Dio je Carcassonne serije.

PROŠIRUJE IGRU:
BoardGameGeek link