7.14353 Stars Question mark

Ocjena: 7.14/10 (9693 glasova)

2 - 5
Najbolje: 2
8 god.
30 - 45 min.
Težina:
1.9202 Stars Question mark
  • TOP igra: 362
  • TOP obiteljska: 63

Nalazimo se u kamenom dobu, tisuće godina prije nego je sagrađen sadašnji grad Carcassonne. Ljudi pokušavaju preživjeti tako da sakupljaju bobice, love ribu i/ili love divlje životinje.  Igra se na principu originalne igre Carcassonne, uz nekoliko preinaka. Igrači ovu igru nazivaju najboljom zasebnom igrom u seriji Carcassonne igara. Najčešći komentar je da je kao Carcassonne osnovna igra s najboljim ekspanzijama za nju. A na vama je da sami provjerite zašto!

Igra se sastoji od 79 pločica za postavljanje, 12 bonus pločica, ploče za bodovanje, 5 pločica s bodovima, 30 figurica članova plemena u 5 boja, 10 koliba u  5 boja te 10 zelenih oznaka.

Igrači naizmjenice postavljaju pločice te se tako kreira krajolik sa rijekom, šumom te livadom u kojoj borave ribari, sakupljači i lovci.  Jednako kao i u “običnoj” igri, bodovanje se provodi i tijekom igre i nakon postavljanja zadnje pločice.

Novost čine bonus pločice koje donose specijalne akcije u odnosu na “obične” pločice. Čime se dobije na dinamičnosti i neizvjesnosti igre (sličan efekt prave i ekspanzije osnovnoj igri Carcassonne).

 

BoardGameGeek link