6.8 out of 10 stars Question mark

Ocjena: 6.85/10 (14648 glasova)

4 - 8
Najbolje: 7
10 god.
Po iskustvu: 8
30 min.
Težina:
0 out of 5 stars Question mark
  • TOP igra: 860
  • TOP party: 64

U napuštenom skladištu banda gangstera dijeli svoj plijen, ali se ne mogu dogovoriti o podjeli! Vrijeme je da progovore pištolji i uskoro će svako ciljati u svakog. Najbogatiji preživjeli gangster pobjeđuje u igri!

Ca$h ‘n Guns vam pomaže ponovo proživjeti najbolje scene iz vaših omiljenih gangsterskih filmova. Cilj je imati više novca od svih ostalih nakon osam krugova i ostati živ.

Svaki krug, jedan igrač je Šef i kontrolira ritam igre. Prvo, na stolu se otkrivaju karte plijena da se vidi što se može ugrabiti. Sljedeće, igrači pune svoje pištolje tajnim odabirom bilo “Bang!” ili “Click! Click!” karte iz svojih ruku. Šef broji do tri te na “Tri” svaki igrač usmjerava svoj pjenasti pištolj u nekog drugog. Prema njegovom statusu, Šef može reći jednom igraču čiji je upereni pištolj u njega da mora usmjeriti svoj pištolj u nekog drugog. Nakon pauze kako bi se promotrile prijetnje i izmjerila ozbiljnost u očima suparnika, Šef ponovo broji do tri i svi koji ne žele riskirati da budu pogođeni mogu kukavički pobjeći i izaći iz tog kruga igre.

Svi koji i dalje usmjeravaju pištolj u nekoga u krugu sada otkrivaju svoje karte, a svi čija je meta “Bang!” karte uzima marker rane i ne dobiva ništa od dostupnog pljena. Krenuvši od Šefa, svi koji su ostali u krugu sada uzimaju jednu kartu plijena sa stola, novac, dijamanti, slike, poziciju Šefa, lječničku pomoć (za uklanjanje rana) ili novi metak (kako bi dodali “Bang!” kartu u svoju ruku), dok se sve ne razdijeli.

Igra završava nakon osam krugova. Tko god ima najviše dijamanata dobiva veliki bonus, slike se boduju prema broju koje ste skupili. Tko god ima najveću vrijednost odnosi pobjedu!

NAGRADE:
  • 2014 Golden Geek Best Party Board Game Nominee
  • 2014 Golden Geek Best Party Board Game Winner
  • 2015 Juego del Año Recommended
  • 2015 Origins Awards Best Board Game Nominee
  • 2015 UK Games Expo Best Party Game Winner

Video pravila igre

BoardGameGeek link