6.64494 Stars Question mark

Ocjena: 6.64/10 (518 glasova)

2
Najbolje: 2
10 god.
45 min.
Težina:
2.3137 Stars Question mark
  • TOP igra: 2481
  • TOP strateška: 1022

U jednom srednjovjekovnom gradu se gradi katedrala, veća i veličanstvenija od bilo kojeg hrama kojeg bi netko mogao zamisliti. Ne gradi ju samo jedan arhitekt, nego čak dva. Jednog je zaposlio kralj, a drugoga biskup. Arhitekt koji će bolje raditi i koji će više doprinijeti izgradnji će biti izdašno nagrađen.
Igrači upravljaju arhitektima, a tri puta tokom igre bivaju nagrađeni za svoj trud. Igrač sa najviše bodova na kraju igre pobjeđuje.

Igra se sastoji od igrače ploče koja služi kao početno mjesto za gradnju katedrale, kao mjesto za dostupne dijelove katedrale, a sadrži i traku za bodovanje. Sama katedrala se gradi od 60-tak pločica u raznim bojama. To je još i 30-tak raznih oznaka, te kockice koje označavaju graditelje u katedrali.
Igrač na svom potezu odigrava 3 akcije od moguće 3: postavljanje pločice u katedralu, postavljanje graditelja na dio katedrale ili izvršavanje naredbe.
Sedam je različitih mogućih naredbi. Tako je moguće unaprijediti svog graditelja, pomaknuti ga unutar katedrale, postaviti novog graditelja u katedralu, ukloniti pločicu iz katedrale ili blokirati dio katedrale, povećati vrijednost neke pločice postavljanjem prozora.
Tri puta tokom igre se odvija bodovanje kada se boduju istobojna područja u katedrali. Igrači dobivaju bodove za područja u kojima dominiraju, a razne ranije postavljene oznake im mogu donijeti dodatne bodove.
Pojedine pločice pomiči kralja unaprijed na traci za bodovanje, a nakon dolaska kralja na tri posebna mjesta na toj traci počinje bodovanje. Igra završava nakon trećeg bodovanja.

PRAVILA I OSTALE DATOTEKE:
BoardGameGeek link