6.9 out of 10 stars Question mark

Ocjena: 6.9/10 (24162 glasova)

3 - 8
Najbolje: 6
8 god.
Po iskustvu: 8
15 min.
Težina:
1.3 out of 5 stars Question mark
  • TOP igra: 772
  • TOP party: 65

Na divljem zapadu SAD-a, vječna borba između zakona i odmetnika stalno se zagrijava. Odjednom, kiša strijela zatamni nebo – napad Indijanaca! Jeste li dovoljno odvažni da držite korak s Indijancima? Imate li hrabrosti izazvati svoju sudbinu? Možete li izložiti i poraziti nemilosrdne i naoružane ljude oko sebe?

BANG! The Dice Game ima u srži BANG! kartašku igru. Na početku igre, svaki igrač uzima kartu uloge i potajno je stavlja u svoj tim: šerif i zamjenici, zlikovci i odmetnici. Šerif i zamjenici moraju ubiti zlikovce, zlikovci pobijediti ubivši šerifa, a odmetnici žele biti posljednji igrači koji su ostali živi u igri.

Svaki igrač dobiva i karticu koja mu daje posebnu snagu u igri. Šerif otkriva svoju karticu uloge i prvi započinje igru. Na potezu, igrač može baciti pet kockica do tri puta, koristeći rezultate kockica za pucanje na susjedne igrače, povećavanje raspona njegovih hitaca, obnovu njegovih (ili tuđih) bodova života ili za izlaganje indijancima, koji su predstavljeni s devet oznaka na sredini stola. Svaki put kada igrač okrene strelicu, on uzima jednu od tih oznaka. Kada se uzme posljednja oznaka, svaki igrač gubi po jedan bod života za svaku oznaku strelice koju ima, a zatim se oznake vraćaju na sredinu stola.

Ako igrač skupi tris Gatling (minigun) simbola na kocki, ispalio je jedan metak na sve ostale igrače i oslobodio se indijanskih oznaka strelica. Tko će prvi zapucati? Igra se nastavlja sve dok jedan tim ne ispuni svoj pobjednički cilj – a smrt vas ne mora nužno spriječiti u pobjedi dok se vaši suigrači još uvijek drže!

NAGRADE:
  • 2013 Golden Geek Best Party Board Game Nominee
  • 2014 Boardgames Australia Awards Best International Game Nominee
  • 2021 Bulgarian Board Game Awards Game of the Year Nominee

Video pravila igre

BoardGameGeek link