Question mark

Ocjena: 7.47/10 (12503 glasova)

2 - 4
Najbolje: 3
13 god.
Po iskustvu: 10
90 min.
Težina:
Question mark
  • TOP igra: 162
  • TOP strateška: 124

Alien Frontiers je igra SF tematike koja uključuje upravljanje resursima, kontrolu područja, a najviše od svega postavljanje radnika u obliku kockica koje predstavljaju svemirske brodove. Igrači svojim brodovima naseljavaju planet, iskorištavaju orbitalne resurse, te izvanzemaljske artefakte. Igrač koji će to raditi najbolje i biti brži od ostalih može očekivati pobjedu.

Igra se sastoji od igraće ploče na kojoj je planet kojeg se naseljava, kao i njegova orbita sa raznim orbitalnim stanicama. Svaki igrač ima set kockica u boji koje predstavljaju svemirske brodove. Tokom igre igrač može dobiti nove svemirske brodove, postojeće slati na razne zadatke ili ih trajno potrošiti za spuštanje na planet. U orbiti se nalazi više stanica na kojem brodovi mogu obavljati razne misije. Tamo mogu sakupljati energiju, mijenjati jedne resurse za druge, otkrivati izvanzemaljske artefakte koje je tu davno ostavila stara civilizacija, napadati druge igrače i krasti im resurse, sletjeti na susjedni mjesec u potrazi za rudačama, sletjeti na planet zajedno sa kolonijom, izgraditi nove brodove ili kolonije. Sam planet je podijeljen na 8 područja. Kontrola svakog područja donosi igraču bodove, kao i razne benefite.
Igrač na početku svog poteza baca svoje kocke/brodove, te odlučuje gdje će ih poslati. Za različite lokacije su bolje razne kombinacije ishoda kocke. Tako je za orbitalni tržnicu bolje dobiti što manje brojeve, za rudnik na mjesecu što veće, a za napade na protivnike je nužna skala.
Igra završava kad jedan od igrača spusti sve svoje kolonije na planet.

 

NAGRADE:
  • 2011 Golden Geek Best Board Game Artwork/Presentation Nominee
  • 2011 Golden Geek Best Family Board Game Nominee
  • 2011 Golden Geek Best Strategy Board Game Nominee
  • 2011 Golden Geek Best Thematic Board Game Nominee
  • 2011 Golden Geek Most Innovative Board Game Nominee

BoardGameGeek link