7.1 out of 10 stars Question mark

Ocjena: 7.13/10 (1036 glasova)

2 - 6
Najbolje: 3
8 god.
Po iskustvu: 10
60 min.
Težina:
2.2 out of 5 stars Question mark

Drugo proširenje za Alhambru donosi zanimljiv set dodataka. Kampovi uvode novi način skupljanja bodova, a i neki Likovi donose pogodnosti kod bodovanja. Dijamanti čine kupnju lakšom i zabavnijom, a gradska vrata pomažu kod slaganja Alhambre.

Moduli u proširenju:

  1. The City Gates
  2. The Diamonds
  3. The Camps
  4. The Caracters

Prvi dodatak, Gradska vrata se sastoji od 2 dijela: 6 kartica koje se stavljaju u špil s novcima i 6 drvenih kapija koje se ugrađuju u svoju Alhambru. Gradska vrata služe rušenju zidova, tj. omogućuju postavljanje građevina tamo gdje to prije ne bi bilo moguće zbog zidova.

Dijamanti predstavljaju novu valutu. Nemaju boju, pa se njima mogu kupovati sve građevine, ali se ne mogu miješati s drugim valutama, niti se broje kod raspodjele preostalih građevina na kraju igre.  Zabavan su i koristan dodatak igri.

Kampovi su prvi od dodataka koji direktno utječu na bodovanje. Riječ je o novim pločicama koje se stavljaju u crnu vrećicu s ostalim građevinama. Izvlače se iz nje, te su dostupne za kupovinu po cijeni koja je označena na njima. U Alhambru se stavljaju na poseban način, a to je prislanjanjem na vanjske zidove. Kod svakog bodovanja donose po 1 bod za svaku građevinu koja se nalazi u smjeru strelice na pojedinom kampu. Njihovo korištenje utječe na bodovanje, ali i oblikovanje Alhambre.

Likovi su posebne karte koje se stavlju u špil s novcima, a moguće ih je kupiti licitiranjem kad dođu na red. Ovisno o kojoj se karti lika radi, koriste se jednokratno ili višestruko tijekom igre ili na kraju. Donose razne pogodnosti vlasniku kao što su dodatni bodovi na kraju igre, omogućuju dodatno redizajniranje ili uzimanje više novaca do zbroja 7 (umjesto standarno do 5), zarađivanje novaca kupovinom skupih građevina itd. Zanimljiv su i koristan dodatak igri, ali treba dobro procijeniti vrijednost pojedine karte kod licitiranja.

 

BoardGameGeek link