Question mark

Ocjena: 8.15/10 (30114 glasova)

2
Najbolje: 2
10 god.
Po iskustvu: 10
30 min.
Težina:
Question mark
  • TOP igra: 10
  • TOP strateška: 12

Na mnogo načina 7 Wonders Duel sliči na svog prethodnika 7 Wonders gdje kroz tri doba igrači stječu karte koje daju resurse ili napredak njihove vojske ili znanstveni napredak kako bi razvili civilizaciju i završili čuda.

Razlika kod 7 Wonders Duel je ta, kao što naslov sugerira, da je igra namijenjena za dva igrača, gdje igrači istovremeno ne vuku karte iz ruku nego iz izloga licem prema dolje i licem prema gore karata raspoređene na početku kruga. Igrač može uzeti kartu samo ako nije pokrivena s drugima, pa je tajming važan kao bonus potezi koji vam dozvoljavaju momentalno uzimanje druge karte. Kao u originalnoj igri, svaka karta koju nabavite se može izgraditi, odbaciti za novce ili iskoristiti za konstruiranje čuda.

Svaki igrač počinje s četiri karte čuda, a konstrukcija čuda igraču nudi posebne sposobnosti. Samo sedam karata se može izgraditi, prema tome, jedan igrač će ostati uskraćen.

Igrači mogu kupiti resurse iz banke u bilo kojem trenutku, ili ih mogu steći karte za vrijeme igre koje ih snabdijevaju s resursima za buduće građevine. Kako stječete resurse, cijena tih određenih resursa se povećava za vašeg suparnika, što predstavlja vašu dominaciju na tom području.

Igrač može pobijediti u 7 Wonders Duel na jedan od tri načina. Svaki puta kada nabavite vojnu kartu, napredujete marker vojske prema glavnom gradu vašeg suparnika, što vam daje bonus na određenim pozicijama. Ako dođete do glavnog grada suparnika, odmah pobjeđujete u igri. Slično tome, ako bilo kojih šest od sedam različitih znanstvenih znakova, stječete znanstvenu dominaciju i odmah pobjeđujete. Ako se ne desi ni jedna od tih situacija, onda pobjeđuje igrač s najviše bodova na kraju igre.

NAGRADE:

VEZANI ČLANCI:
PRAVILA I OSTALE DATOTEKE:
BoardGameGeek link