7.86079 Stars Question mark

Ocjena: 7.86/10 (7093 glasova)

2 - 8
Najbolje: 4
13 god.
30 min.
Težina:
2.356 Stars Question mark

Ovo je drugo proširenje iznimno popularne kartaške kompetitivne igre 7 Wonders. Uvodi više interakcije među igrače, nova čuda, te uvodi neke zanimljive novine u igru.

Proširenje donosi brojne nove karte za sva 3 doba u igri. To su gradske karte, imaju crnu pozadinu, a unose više interakcije u igru. Neke karte daju veći prinos novaca, ali i vašim susjedima daju novac. Neke karte vam daju bodove, a ostalim igračima uništavaju novac. Ako igrač ne može platiti taj gubitak, grad mu postaje zadužen, te gubi bodove.
Novost je i diplomacija. Kad ju igrač odigra, ne sudjeluje u vojnim sukobima na kraju doba, nego se sukobljavaju njegovi susjedi.
Karte s nacrtanom maskom djeluju kao špijuni, pa na kraju igre vrijede igraču kao jedna znanstvena karta njegovih susjeda. Tri su nove vojne karte jačine 2, 3 i 5. Skriveno skladište udvostručuje prinos resursa po želji, a karta crnog tržišta producira resurs kojeg igrač ne dobiva kroz ostale karte. Zanimljiva je i karta Udruge arhitekata koja omogućuje besplatnu gradnju svih dijelova čuda.
Dodane su i nove karte vođa, njih 6, te dvije nove ploče za igrače: Petra koja donosi mnoštvo bodova, te Bizantska Sofia koja osigurava igraču diplomatske mogućnosti.
Uz proširenje dolaze pravila igranja do 8 igrača, kao i timsku verziju igranja za 4, 6 ili 8 igrača.
Prvo proširenje Leaders nije nužno za igranje ovog proširenja.

 

PRAVILA I OSTALE DATOTEKE:
BoardGameGeek link