Igrali smo: Pictionary

 

Vjerujemo da nema puno ljudi koji, ako već nisu igrali onda bar nisu čuli za ovu društvenu igru. Pictionary se pojavio na hrvatskom tržištu negdje 2003. godine, bio vrlo popularan, te netragom nestao. Ponovo ga se može naći u trgovinama tek od ove zime. Radi se o vrlo zabavnoj igri s vrlo mnogo smijeha.

Kutija i pribor za igru

Minimalistički ukusno dizajnirana kutija u kojoj se nalazi pribor za igru. Sam pribor čine ploča po kojoj se šeću figurice i čija polja označavaju koji pojam sa kartica će trebati crtati – pogađati. Tu je kockica, plastične figurice, pješčani sati i mnoštvo kartica sa pojmovima, pojmovi su pisani tekstom, pa je potrebno da igrači znaju čitati. Pictionary je kompletno lokaliziran na hrvatski jezik. Također u kutiji dolazi i određen broj olovaka i blok za crtanje. Rekli bismo ništa posebno, ali…

Dojam igre

pictionary-1.jpgIgra je sama po sebi vrlo jednostavna i sastoji se u bacanju kockice, napredovanju figurica po ploči te crtanju i pogađanju pojmova s kartica u ovisnosti o polju na ploči, a u vremenu koje propisuje priloženi pješčani sat. Napredovati se po ploči može jedino ako je tim pogodio zadani pojam, u protivnom ostaje se na mjestu. Igra se u parovima – timovima. Određena polja određuju pojmove koje ne pogađa samo jedan tim, već svi igrači. Onaj tim koji prvi pogodi pojam napreduje dalje. I naravno, pobjeđuje onaj tim koji je sa svojom figuricam prvi stigao na cilj.

Na karticama su označeni pojmovi po grupama: Osobe i mjesta, objekti, radnje, teški pojmovi te pojmovi koje pogađaju svi igrači.

Sve navedeno ne odaje dojam pretjerano zabavne igre… sve dok se ne počne igrati. Naime, najveća draž je upravo u – crtanju! Kako u vrlo malo vremena dočarati svom timskom igraču pojam isključivo preko crtanja. Za vrijeme dok vi crtate on pokušava pogoditi što vaš crtež predstavlja. Vi naravno pokušavate dočarati isti na sve moguće načine i kroz sve vama poznate asocijacije. Pri tome je zabranjena bilo kakva druga komunikacija osim crteža.

Vjerujte nam, jako zabavno i uz jako puno smijeha (upravo onoga što nam u današnjem svijetu i nedostaje). Iz tog razloga drago nam je da se igra vratila na naše tržište, tim više što je dobila i verziju za mlađe igrače.

Ako imate društvo za igranje, velika preporuka za ovu igru!

VEZANI ČLANCI: