Sleeping gods

Pitanja vezana uz društvene igre
Odgovori
Avatar
Seifer
Reactions:
Postovi: 10
Pridružen/a: 17 lip 2021, 11:12
Lokacija: Rovinj
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 28 puta
Kontakt:

Sleeping gods

Post Postao/la Seifer »

Bok ekipa

Zanima me da li je tko od vas probao igrati Sleeping gods?
https://boardgamegeek.com/boardgame/255 ... eping-gods

Razmišljam se uzeti nju ili ipak prije probati Wingspan.
Sleeping gods me privlači jer mi djeluje kao avantura koja bi klince full zaokupila i bila im interesantna (6 i 10 godina). Ok, ovaj manji možda malo manje ali i njegovo vrijeme dolazi na velika vrata. HP Hogwarts battle rastura haha
Dok mi Wingspan djeluje fora, ali nisam siguran koliko će njima biti fora.

Ima li tko iskustva iz prve ruke za Sleeping gods?
Hvala!
slika
mljeko
Redovni član udruge
Reactions:
Postovi: 393
Pridružen/a: 19 sij 2017, 22:56
Ima zahvala: 193 puta
 pohvaljen: 522 puta
Kontakt:

Re: Sleeping gods

Post Postao/la mljeko »

Meni su Spavajući bogovi draži od Raspona krila bez sumnje. Problem je što ima dosta čitanja teksta na engleskom, mehanike nisu bile problematične nekome poput mene tko je jako iskusan, ali klincima bi moglo bez pomoći biti preteško. Kao avantura je super, ali postane malo mehanički repetetivno dosta brzo, pogotovo borba. S druge strane, to njihovo otkrivanje igre i veća težina zbog neiskustva bi im mogla igru učiniti i zanimljivijom i dugovječnijom. Bojim se da su koju godinu još premali (na kutiji piše 13+), ali ako voliš djeci ponuditi izazov, uz tvoju pomoć im možda neće biti previše (to je na tebi da prosudiš).

Raspon krila ne volim, smatram ga svojevrsnim modernim Monopolyjem, u smislu da je masivno popularna i pristupačna igra koja zapravo stvara lažan dojam o tome što društvene igre nude. S druge strane klincima bi bila puno probabljivija i nema puno teksta na engleskom. Meni je igra dosadna, ali mnogi je i vole.
Ovi su korisnici zahvalili autoru mljeko za post:
Chupka
kockica
Reactions:
Postovi: 2519
Pridružen/a: 09 vel 2015, 13:55
Lokacija: Zagreb - Rakovica
Ima zahvala: 2064 puta
 pohvaljen: 1344 puta
Kontakt:

Re: Sleeping gods

Post Postao/la kockica »

@Seifer
S obzirom da igre traže znanje engleskog, ti najbolje znaš jesu li primjerene za tvoju djecu, odnosno bi li mogli samostalno igrati?

@mljeko
Ovo je dosta oštra kritika szbunjen Nisam igrao wingspan pa je i ne znam ali zašto bi bio problem njena masivna popularnost? Takva igra, pristupačna svima ( a vidim da je omiljena i kod okorjelijih igrača) ni ne može sažeti sve od društvenih igara, biti svojevrsni best of i s te strane mogu razumjeti da se tebi ne sviđa, dosadna je i sl ali po svom igracem iskustvu , znanju i vjestini spadaš na kraju gaussove krivulje pa opet bolje da konačno u svijetu ( ne i kod nas) postoji neka popularna igra koja nije " baci kocku i pomaknuti figuru".
Ovi su korisnici zahvalili autoru kockica za post (ukupno 3):
dlakardendarii42Papaver
Avatar
ratnip
Reactions:
Postovi: 240
Pridružen/a: 12 pro 2017, 11:03
Ima zahvala: 22 puta
 pohvaljen: 170 puta

Re: Sleeping gods

Post Postao/la ratnip »

Nisam siguran da bi Sleeping Gods bila baš interesantna klincima - meni je osobno igra dosadnjikava i mehanički naporna, puno likova, puno prtljanja oko broda i akcija, ne znam. Moji klinci su otprilike tih godina i puno im više leži Forbidden Desert, Clank!, Escape, Stuffed Fables i evo u zadnje vrijeme Imperial Assault.
Ovi su korisnici zahvalili autoru ratnip za post:
kockica
Avatar
Seifer
Reactions:
Postovi: 10
Pridružen/a: 17 lip 2021, 11:12
Lokacija: Rovinj
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 28 puta
Kontakt:

Re: Sleeping gods

Post Postao/la Seifer »

Što se tiče engleskog jezika stvarno nije problem. Poticati će i učenje, a ovaj stariji ionako već polako kuži i čita engleski. Biti će mu samo još bolja vježba :D Samostalno oni sami ionako neće igrati.
Slažem se da bi bilo najbolje isprobati igru, ali za to baš i nema mogućnosti tu kod mene.
slika
Avatar
Chupka
Reactions:
Postovi: 40
Pridružen/a: 09 sij 2019, 23:19
Lokacija: Zagreb
Ima zahvala: 58 puta
 pohvaljen: 66 puta

Re: Sleeping gods

Post Postao/la Chupka »

Vjerujem da nije lagan zadatak pred tobom, biranje nečega što će se svidjet mlađim suigračima koje još uvijek treba „pridobivati“ svakom igrom na ovaj statični način zabave. Možda je u tom slučaju najlakše krenuti od njihovih interesa u drugim stvarima – što im je inače zabavno – kakve video igre vole, koje priče/knjige/slikovnice im se sviđaju, njihovi drugi interesi i hobiji i sl. Tu već možeš saznati koji tip igre im se sviđa: preživljavanje, borbe, zombiji, svemir, istraživanja, magija, priroda, avantura, brzina/spretnost.. A jednom kad skupiš te informacije bit će ti lakše odredit koju igru kupit i kako im je prezentirat da bude nastavak na nešto što je već sad za njih zanimljivo ;) Naravno prije bilo kakve kupnje youtubirat „how to play“ da vidiš koliko je kompleksna mehanika, to bi barem meni bio drugi kriterij nabave igre za djecu. Ako je igra kooperativna onda se i složenije mehanike od zadane dobi mogu savladat zajedno sa odraslim i tu nema problema jer im možeš pomagati i uskakati bez tako očitog „daj-da-ti-pomognem“. Mislim da je veća pogreška ako uzmeš pretešku kompetitivnu igru jer bi ih prepreka težine igre mogla obeshrabrit i izazvat kod njih osjećaj neuspjeha i krivnje što nisu sposobni savladat nešto što očekuješ od njih ili drugi brat/sestra to može bez poteškoće. Mislim da su nekad opravdani pedagoški razlozi u podlozi minimalne dobi.

Što se tiče Wingspan - Sleeping gods dileme... po meni je Wingspan više zabava za odrasle i pridobivanje odraslih u ovaj svijet, no vjerujem da može bit zanimljiv i djeci. Možda bi ipak trebali imat barem neki početni interes za prirodu, ako već ne i ptice, da mogu uživati u njoj. Tad se može skinut ona app sa ptičjim pjevom i prolaziti s njima pomalo kroz igru i komentirati svaku pticu, pretvoriti to u „izviđačko-poučnu“ sesiju, školu u prirodi ako vole učiti nove stvari. Ali… realno gledajući, mislim da to, barem iz perspektive djeteta u meni, nije oblik zabave koji bi mene zadovoljio. U toj priči mi nedostaje faktor „nečeg novog i divljeg“ i ovu igru prije zamišljam na stolu staračkog doma nego škole (sori wingspan lovers :oops: ). Tako da u toj dilemi, Sleeping gods ima taj element istraživanja, donošenja odluka, avanture, borbe, koji na kraju tvori određenu napetost i izazov koji će zvati na ponovno odigravanje. Mislim da je Tom Vasel snimio s kćerkama neki video gdje su one komentirale igru pa možda da poslušaš i tako nešto da vidiš što je njima kao djeci bilo zabavno u igri.

Al gle, mislim da se na kraju svodi na tebe, koliko zabavno i poticajno prezentiraš igru klincima, i najdosadnije igre mogu biti top u dobrom društvu :thumbs
Ovi su korisnici zahvalili autoru Chupka za post (ukupno 2):
kockicaSeifer
Odgovori

Natrag na “Društvene igre”