Ark Nova
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 2060 puta
- pohvaljen: 1336 puta
- Kontakt:
Re: Ark Nova
U ovom packu su dostupne 2 mape, odnosno dva lista, da li svaki list ima obostrano obje mape tako da u igri udvoje možemo imati iste mape?
- Papaver
- Reactions:
- Ima zahvala: 923 puta
- pohvaljen: 651 put
- Kontakt:
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 18 puta
- pohvaljen: 15 puta
Ajde onda ko je ziher za naručivanje nek mi pošalje PM pa da naručim danas predvečer. Ja sam u Zagrebu,ali mogu i poslati van Zg ako je netko zainteresiran i za tu varijantu 

- Mago de Umago
- Reactions:
- Ima zahvala: 795 puta
- pohvaljen: 915 puta
- Kontakt:
Jučer odigrana partija Ark Nove po tko zna koji put. Igra koja najčešće izlazi na stol iz više razloga: kao prvo super je u 2p a trenutno najčešće igramo samo ja i Pero, a kao drugo Pero se skroz navukao na nju. A moram priznati da sam i ja, igra mi stvarno paše.
Postavio novi rekord: 48 bodova! (prethodni bio 46)
Igrao sam onu mapu mapu koja daje +1 income kioscima ako su sva polja s kioscima pokrivena. Niš posebno, dok sam ja aktivirao taj bonus već sam imao solidan income pa nije toliko utjecalo. Ali imao sam final scoring za broj sponzora i tu sam bez problema došao do max bodova (10 sponzora, a imao sam ih na kraju 15ak).
Da malo skrenem s teme: od nedavno smo uveli house rule i draftamo početne karte: izdraftamo tih početnih 8 karata (keep 1 i šalji dalje) pa od 8 koje izdraftamo zadržimo 4 s kojima krećemo. Tako izbjegnemo da netko ima totalno loš ili broken početak.
Uglavnom ja sam keepao 3 sponzora u početku, prva karta koju sam flipao je isto tako bila Sponzor karta i do kraja sam uspio napraviti lijepu kolekciju sponzora.
Na kraju sam dvojio da li da popunim zoo sa zadnjom građevinom veličine 2 i s dodatnih 7 appeala triggeram kraj (4 appeala me dijelilo od kraja) ili da pokušam nešto više. Pero je na svom potezu napravio nešto što mi je olakšalo izbor: odigrao je Association kartu i stavio iz ruke Research conservation project za 5 conservation pointsa (ili kako ih on zove "5 štitova") i onda sam ja odigrao Association, iskoristio cube koji mi daje jednu građevinu veličine 2, time popunio zoo i dobio još 7 appeala (uz 3 štita od projecta).
Dobio sam još 4 štita od final scoringa + 7 štitova sa 6 sponzora što je na kraju bilo 48 bodova.
Sad bi vas nešto pitao:
1) Koja vam je najdraža mapa?
2) Koju kartu najčešće ne flipate?
Postavio novi rekord: 48 bodova! (prethodni bio 46)
Igrao sam onu mapu mapu koja daje +1 income kioscima ako su sva polja s kioscima pokrivena. Niš posebno, dok sam ja aktivirao taj bonus već sam imao solidan income pa nije toliko utjecalo. Ali imao sam final scoring za broj sponzora i tu sam bez problema došao do max bodova (10 sponzora, a imao sam ih na kraju 15ak).
Da malo skrenem s teme: od nedavno smo uveli house rule i draftamo početne karte: izdraftamo tih početnih 8 karata (keep 1 i šalji dalje) pa od 8 koje izdraftamo zadržimo 4 s kojima krećemo. Tako izbjegnemo da netko ima totalno loš ili broken početak.
Uglavnom ja sam keepao 3 sponzora u početku, prva karta koju sam flipao je isto tako bila Sponzor karta i do kraja sam uspio napraviti lijepu kolekciju sponzora.
Na kraju sam dvojio da li da popunim zoo sa zadnjom građevinom veličine 2 i s dodatnih 7 appeala triggeram kraj (4 appeala me dijelilo od kraja) ili da pokušam nešto više. Pero je na svom potezu napravio nešto što mi je olakšalo izbor: odigrao je Association kartu i stavio iz ruke Research conservation project za 5 conservation pointsa (ili kako ih on zove "5 štitova") i onda sam ja odigrao Association, iskoristio cube koji mi daje jednu građevinu veličine 2, time popunio zoo i dobio još 7 appeala (uz 3 štita od projecta).
Dobio sam još 4 štita od final scoringa + 7 štitova sa 6 sponzora što je na kraju bilo 48 bodova.
Sad bi vas nešto pitao:
- Ovi su korisnici zahvalili autoru Mago de Umago za post:
- kockica
- Papaver
- Reactions:
- Ima zahvala: 923 puta
- pohvaljen: 651 put
- Kontakt:
1) Nisam igrao samo geografsku promo mapu, a od ostalih mislim da mi je najdraža Outdoor areas (povećana veličina nastambi oko toga).Mago de Umago je napisao/la: ↑13 pro 2022, 11:50 Sad bi vas nešto pitao:
2) Najčešće ne flipam sponzore, iako ih volim flipati najviše od svih karata, kad idem u tom smjeru.
Inače, osim specijalne "moći", mape se razlikuju i po četvrtom conservation bonusu te layoutu, to ljudi često zaborave kad se raspravlja o asimetričnosti.
- Mago de Umago
- Reactions:
- Ima zahvala: 795 puta
- pohvaljen: 915 puta
- Kontakt:
Meni je prije mapa koja dopušta da ignoriraš 1 uvjet kod životinja izgledala prejako, ali s vremenom skužio da je to dobro u početku dok nemaš neko partnerstvo, ali kasnije u partiji sve manje i manje ima utjecaja.
Osobno volim onu sa sponzorima (slova H po mapi) s kojom sam par puta odigrao i po 3 sponzora u jednom potezu.
Od karata mislim da sam moža 2-3x ostavio nešto što nije Animals karta.
Osobno volim onu sa sponzorima (slova H po mapi) s kojom sam par puta odigrao i po 3 sponzora u jednom potezu.
Od karata mislim da sam moža 2-3x ostavio nešto što nije Animals karta.
- Aliensb
- Reactions:
- Ima zahvala: 215 puta
- pohvaljen: 314 puta
- Kontakt:
Zanimljivo mi je vidjeti da ljudi namanje okrecu animals kartu dok je meni ona skoro uvijek prvi pick cisto iz razloga sto preko nje lako napredujem u reputaciji, možda sam pošto nemam toliko puno gameova iza sebe precijenio reputaciju.