Brzina interneta/Starlink?

Teme koje nemaju veze s igranjem, ali nas vesele

Zadovoljni Internetom doma i jel bi prešli na Starlink?

Zadovoljan, ništ ne mijenjam.
8
47%
Nezadovoljan, al mi Starlink preskup.
1
6%
Nezadovoljan, na Starlink čim se bude moglo.
1
6%
Nezadovoljan i nadam se boljem zemaljskom internetu.
2
12%
Nezadovoljan i čekam 5G
0
Nema glasova.
Star-kaj? szbunjen
4
24%
Nešto osmo?
0
Nema glasova.
Ne koristim internet doma :sokiran
1
6%
 
Ukupno glasova: 17
Avatar
M0by
Reactions:
Postovi: 5
Pridružen/a: 30 pro 2013, 13:48
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 4 puta

Re: Brzina interneta/Starlink?

Post Postao/la M0by »

ja sam do sad bija zadovoljan netom, al vidim da CrazyBunnyGuy koji ima isti paket i istog providera i isti kvart ima dupli net :cry:
Kod nas je 70/10 mozda je veca visina problem.... ali i stom brzinom dosta je za sve tj. nema problema ili usprenja (osim kad je generalni problem na A1 mrezi) bilo streaming, download ili igranje online, tako da trenutno ne vidim zelju za promjenom pogotovo jer je ovo za tu cijenu sasvim ok.
CrazyBunnyGuy
Reactions:
Postovi: 229
Pridružen/a: 15 svi 2018, 15:36
Ima zahvala: 86 puta
 pohvaljen: 196 puta
Kontakt:

Re: Brzina interneta/Starlink?

Post Postao/la CrazyBunnyGuy »

Ja ti imam turbobrzi besplatno kao "nagradu" jer sam ostao s A1 kroz tranziciju s Amisa preko Bneta do njih. ;) Inače je 70/10 default koji sam dugo i ja imao jer mozgovi nisu znali udariti klanfu negdje i pustiti mi turbobrzi, sto godina sam se s njima natezao!
JobotBobica
Reactions:
Postovi: 146
Pridružen/a: 31 srp 2013, 19:51
Ima zahvala: 5 puta
 pohvaljen: 45 puta

Re: Brzina interneta/Starlink?

Post Postao/la JobotBobica »

Nikada im ne bih dao lipe. Imaju negativan utjecaj na nebo koje gledamo, astronoomska promatranja i boga pitaj što još. https://www.theverge.com/2020/3/24/2119 ... my-coating
Avatar
fpol
Reactions:
Postovi: 251
Pridružen/a: 03 sij 2012, 17:07
Ima zahvala: 169 puta
 pohvaljen: 137 puta
Kontakt:

Re: Brzina interneta/Starlink?

Post Postao/la fpol »

Imam Iskon optiku 100/50. Zadovoljan sam, cak vrlo zadovoljan s obzirom da su mi dali za ok cijenu.
JobotBobica je napisao/la: 12 sij 2021, 21:26 Nikada im ne bih dao lipe. Imaju negativan utjecaj na nebo koje gledamo, astronoomska promatranja i boga pitaj što još. https://www.theverge.com/2020/3/24/2119 ... my-coating
Jasno mi je da će svaka ovako velika stvar imati svoje negativne posljedice, ali koliko vidim i iz ovog clanka spacex aktivno radi na tome da se utjecaj minimizira, a i clanak baš ne priča o nekoj katastrofi, barem ja ne smatram to da će dio astronomskih promatranja postati kompliciraniji katastrofom. Vjerujem da će se tijekom vremena pronaći i drugi naćini da se problem zaobiđe i neutralizira, možda sa više satelitskih teleskopa? :)

Sa druge strane ovaj projekt ima jasno vidljive pozitivne efekte jer će internet postati dostupan svima, a trenutno ima puno ljudi koji nemaju pristup internetu ćak i u razvijenim zemljama, a kamoli u nerazvijenim. Samim time diže se globalno kvaliteta života svih ljudi, a pristup internetu će sigurno imati daljnje socijalne, ekonomske i političke posljedice, vjerujem više pozitivnih nego negativnih.

Prilikom uvođenja svake tehnologije dolazi do otpora dijela ljudi, medija itd., npr. 5G mreža, ili nedavni prelazak na dvbt2 kod nas, ali bez obzira na to večina tehnologija je podigla standard života i danas se koristi pod normalno, pa čak i kada smo kasnije postali svijesni negativnih posljedica, npr motor s unutarnjim izgaranjem. Ako ništa nikada nećemo napraviti iz straha da će se nešto loše dogoditi ili da ne ometamo život manjeg broja ljudi, onda ne možemo dalje niti napredovati, a da se nikada nije radilo onda ne bi bili tu gdje jesmo danas.
Zadnja izmjena: fpol, dana/u 13 sij 2021, 13:56, ukupno mijenjano 1 put.
Ovi su korisnici zahvalili autoru fpol za post (ukupno 2):
madoDarkDefender
Avatar
mado
Reactions:
Postovi: 1636
Pridružen/a: 11 srp 2011, 11:42
Lokacija: Mursko Središće
Ima zahvala: 511 puta
 pohvaljen: 637 puta
Kontakt:

Re: Brzina interneta/Starlink?

Post Postao/la mado »

Stišala se buka oko smrti astronomije zbog Starlinka. Najglasnije je bilo nakon prva 2 lansiranja. U nedjelju ide 17to lansiranje 60 satelita. Uvidjelo se da nije sve tako crno tj. svijetlo. SpaceX aktivno radi na zatamljenju satelita. Optičkoj astronomiji su problem samo kad su blizu terminatora tj. usred ponoći ane reflektiraju ništa. Veći problem su avioni koji aktivno svijetle cijelu noć i sve veće svjetlosno onečišćenje noćnoga neba.
Odgovori

Natrag na “Razno”