Zombie KidZ / TeenZ Evolution

Teme vezane uz igre predviđene za manju djecu
Avatar
ratnip
Reactions:
Postovi: 240
Pridružen/a: 12 pro 2017, 11:03
Ima zahvala: 22 puta
 pohvaljen: 170 puta

Re: Zombie KidZ / TeenZ Evolution

Post Postao/la ratnip »

slika
Ovi su korisnici zahvalili autoru ratnip za post (ukupno 2):
Teehee(R)sadistiko
Avatar
ratnip
Reactions:
Postovi: 240
Pridružen/a: 12 pro 2017, 11:03
Ima zahvala: 22 puta
 pohvaljen: 170 puta

Re: Zombie KidZ / TeenZ Evolution

Post Postao/la ratnip »

Evo kratki TeenZ dojmovi: inicijalno malo razočaravajuće, upola manje zombija nego KidZ, čudna tema (zombiji trče okolo i grade trampoline, klinci guraju kutije), mehanike (pre)jednostavne. Nakon par otvorenih omotnica stvari drastično drugačije: legacy aspekt je prilično nabrijan naspram KidZ, puno sadržaja u omotnicama, puno nepredvidije nego KidZ (koji realno ima tri prava "iznenađenja" od kojih rulebook odmah parcijalno spoila dva). Već prva omotnica raspamećuje klince i znatno poboljšava igru, a par njih kasnije je igra vjerojatno složenija i od potpuno otključanog prethodnika. Par sitnih primjedbi - Event deck zahtijeva pažljivo čitanje teksta, i stvari se možda malo prebrzo otključavaju - i uz korištenje standardnog house rula da se bilježe samo pobjede (a ne sve partije kako navodi rulebook) to i dalje djeluje brzo; kod KidZ to nije bio toliki problem jer je bilo manje pravila i drastične izmjene nisu bile toliko česte, ovdje se klinci tek naviknu na nešto skroz novo i dvije partije kasnije već stiže novi twist. Naravno, malo smo i sami krivi za to jer smo se odmah odlučili na kombiniranje KidZ/Teenz čim je to bilo moguće. :)

Usput, kombinacija obje igre (omogućena nakon par omotnica) je također super izvedena, iako se za istu treba posjetiti publisherov sajt i možda nešto isprintati. Konačno, publisher priprema i nekakvu dodatnu online kampanju koja će se postupno otključavati kroz 2021.

Eto, sve u svemu i dalje top preporuka, s tim da definitivno preporučujem KidZ->TeenZ slijed, ako ništa zbog odličnih Easter Eggova koji su oduševili klince (a ima i nekih za roditelje :) ).
Ovi su korisnici zahvalili autoru ratnip za post:
madcow1982
Avatar
sadistiko
Reactions:
Postovi: 4958
Pridružen/a: 15 ožu 2013, 08:04
Lokacija: Petrinja
Ima zahvala: 3577 puta
 pohvaljen: 3666 puta
Kontakt:

Re: Zombie KidZ / TeenZ Evolution

Post Postao/la sadistiko »

Mi smo jučer krenuli sa Zombie Kidz kampanjom i kako sam dosta morao nagovarati djecu da krenemo (nešto im se ovih dana ne igra izgleda) na kraju nakon 3 odigrane partije se najmlađi član (9) naljutio jer nismo htjeli nastaviti kad smo taman otvorili prvu kovertu.
Kako me @kockica uplašio da mi se neće svidjeti igra imao sam jako niska očekivanja, ali, nakon gledanja dva videa kako se igra igra, pa onda i brzim čitanjem tih par stranica pravila igra je je stvarno jednostavna (barem sad u početku) i bez obzira na to što je stvarno jednostavna partije koje traju po 5 minuta su stvarno super rješenje da te ta jednostavnost ne ubije. Nakon prve izgubljene partije smo uspjeli pobijediti dvije za redom i to u 3 i 4 igrača tako da smo uspjeli stići do prve koverte. Mogu reći da mi svakako nije dosadna, moraš malo razmišljati kako se ne dovesti u probleme i to mi je ok. Partije su ultra kratke i sad vidim da će biti problem odraditi one neke misije koje su vremenskog tipa :-D
Uglavnom, hvala svima na preporukama, mislim da će ovo biti fora iskustvo.
I usput, sve si skeniram prije nego lijepim i mijenjam tako da imam opciju da osvježim igru nakon završene kampanje pa da mogu pokloniti igru nekom drugom.
Ovi su korisnici zahvalili autoru sadistiko za post:
kockica
slika
Odgovori

Natrag na “Igre za djecu”