Šta ste zadnje igrali?

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
Avatar
Papaver
Reactions:
Postovi: 257
Pridružen/a: 02 ruj 2016, 16:46
Lokacija: Zagreb
Ima zahvala: 293 puta
 pohvaljen: 298 puta
Kontakt:

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la Papaver »

smurfORnot je napisao/la: 18 tra 2021, 10:29 Troyes - kupljen i igran isti dan, rijetkost xD
Proučavao ga par dana i svidjelo mi se što vidim, nije razočarao! Definitivno ima opcije manipulacije kockama, malo može biti mean obzirom na mogučnost kupovanja kocaka od drugih, no isto tako, interaktivan je. Koliko sam čitao, u 2-3p je super, 4p možda malo previše kaosa. Nama je u 2p stvarno sjeo :)
Jedna od najdražih euro igara baš zato što ima interakcije među igračima koja po meni nije mean i take-that.

Svi se samo moraju pomiriti da "njihove" kockice nisu potpuno njihove, plus svakako dobiješ novce kad ih netko kupi od tebe (a novci su dosta tight u svakoj partiji).
Ovi su korisnici zahvalili autoru Papaver za post (ukupno 2):
realukatanelorn
slika
Avatar
sadistiko
Reactions:
Postovi: 4046
Pridružen/a: 15 ožu 2013, 08:04
Lokacija: Petrinja
Ima zahvala: 2266 puta
 pohvaljen: 2210 puta
Kontakt:

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la sadistiko »

realuka je napisao/la: 16 tra 2021, 23:27

https://boardgamegeek.com/boardgame/304 ... rians-wall

Kolko trakcova ova igra ima, jako dobar solo multiplayer. Kombinatorika na maksimum, nešto malo player interactiona u kojem se da i ponekad taktizirati koju karticu odabrati, a koju ponuditi protivniku. Sve te trake i mislim da oko 20-30ak simbola, koju su označeni savršeno jednostavno i nakon doslovno jednog odigranog kruga sve pohvataš što znači što. Prilažem sliku izgradnje Hadrianovog zida iz 122. godine (kolorizirano).

slika

Nisi napisao koliko si zadovoljan sa samom igrom. Gledam da je dosta u hype-u na BGG-u i bilo bi mi zanimljivo uzet igru radi inserta za igru, ako je dobra naravno.
slika
Avatar
realuka
Reactions:
Postovi: 94
Pridružen/a: 27 ožu 2020, 15:29
Ima zahvala: 189 puta
 pohvaljen: 218 puta
Kontakt:

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la realuka »

sadistiko je napisao/la: 18 tra 2021, 18:36
Nisi napisao koliko si zadovoljan sa samom igrom. Gledam da je dosta u hype-u na BGG-u i bilo bi mi zanimljivo uzet igru radi inserta za igru, ako je dobra naravno.

Jako sam zadovoljan, već smo ju tri puta igrali, i meni je to nekako kao izrazito napredni Ganz Schon Clever na steroidima, kad si jako zadovoljan kad u istom rundi povežeš hrpu akcija koje ti daju bonuse koje možeš korisiti za još akcija i bonusa, a tih mini strategija koje si možeš zadati na početku je puno i zato je svaka igra drugačija. I tematski je dosta dobro odrađena, sve to akcije koje radiš da se dižeš na nekom tracku imaju smisla.
Ovi su korisnici zahvalili autoru realuka za post (ukupno 2):
sadistikokockica
Avatar
marge
Reactions:
Postovi: 602
Pridružen/a: 16 stu 2012, 20:26
Ima zahvala: 147 puta
 pohvaljen: 385 puta
Kontakt:

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la marge »

https://boardgamegeek.com/boardgame/63888/innovation odigrali jučer triput, zgodna mala igrica za koju nikome ne bi škodilo da ju ima u kolekciji.. jedino mi se čini da nije baš često dostupna na tržištu.. ja sam ju bio spazio u @Valsimovim pričama i onda sam prvo uspio nabaviti dvije ekspanzije, a tek naknadno osnovnu igru hehe.. iako, čitajući ih, mi pravila uopće nisu bila jasna, čim igra krene brzo se pohvata bit, a onda je samo pitanje snalažljivosti kako prije protivnika ostvariti cilj.. eh, sad još da mi je nekako nabaviti https://boardgamegeek.com/boardgame/19857/glory-rome (prvijenac od istog autora) pa da i to čudo oprobamo
Ovi su korisnici zahvalili autoru marge za post (ukupno 5):
PsyBurntanelornMago de UmagorealukaValsim
Avatar
sadistiko
Reactions:
Postovi: 4046
Pridružen/a: 15 ožu 2013, 08:04
Lokacija: Petrinja
Ima zahvala: 2266 puta
 pohvaljen: 2210 puta
Kontakt:

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la sadistiko »

Mi smo u ponedjeljak probali https://boardgamegeek.com/boardgame/234450/ruthless i moram priznati da sam jako razočaran s pravilima, ali nakon gledanja video tutorijala su stvari postale jasnije. Nažalost, tek oko pol igre je sve sjelo na mjesto, ali do tad je već prekasno ako se želi napraviti nešto konkretno. Uglavnom, fora mala kartaška igra koja spaja i deck building, poker i skupljanje kolekcija. Ono, nije tak ni loša za tak jedno malo "govance".
Ovi su korisnici zahvalili autoru sadistiko za post:
Mago de Umago
slika
Avatar
Mago de Umago
Reactions:
Postovi: 176
Pridružen/a: 15 sij 2021, 12:03
Ima zahvala: 70 puta
 pohvaljen: 157 puta
Kontakt:

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la Mago de Umago »

Evo kad vec spominjemo los rulebook...

Nekidan smo igrali Trismegistus i tek sam drugi dan vidio da smo pogrijesili, zbog loseg rulebooka. Evo dijela koji nije bio bas jasan...

slika

Radi se o kolicini dijelova. 20 small discs, 5 of each collor to be used on the 4 mastery tracks (with one spare). Lijepo je napisano da je jedan disk rezervni.
A onda odmah pored toga pise 16 custom dice. Tocka. A kockica zapravo ima 18... szbunjen

Zasto nisu napisali da ih ima 18 (with 2 spare)? :nee

Jer u 2 igraca se makne jedna crvena i jedna crna kocka i mi smo ih naravno maknuli, ali od ukupnog broja (18) tako da smo na kraju ipak igrali sa 16 kockica (umjesto 14) i zato nam je score i bio malo visi od uobicajenog...

Mene jos zanima i zasto ima 2 rezervne kocke, a 3 boje postoje? Zar se jedna boja statisticki teze zagubi od ostalih? :lol:

Ali to je vec za neku drugu temu...
BRASS
Avatar
realuka
Reactions:
Postovi: 94
Pridružen/a: 27 ožu 2020, 15:29
Ima zahvala: 189 puta
 pohvaljen: 218 puta
Kontakt:

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la realuka »

Podjestilo me na situaciju sa Ticket to Ride London, dobio sam 16 umjesto 17 busića za crvenog igrača i igrali smo ga sigurno 5-6 puta do tad, ali prvi put s mojim tatom i on umjesto da gleda koliko je busića kojem igraču ostalo on je brojao busiće na mapi da zna kad će igra završiti, totalno bizarno, vjerojatno bi zauvijek nastavili igrati sa jednim busićem manje, što možda i nije toliko bitno, pogotovo za takvu blesavu igru al njemu je taj jedan busić manje donio da igra završi prije i pobjedu, i tek smo nakon partije zaključili da fali :D.
Butch
Reactions:
Postovi: 138
Pridružen/a: 19 stu 2018, 16:14
Ima zahvala: 25 puta
 pohvaljen: 55 puta
Kontakt:

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la Butch »

U Pandemic: Fall Of Rome-u se dobije bas dosta vise kockica.
Igrao sam igru barem tridesetak puta prije no sto sam to skuzio.

Al bolje da ljulja..
Ovi su korisnici zahvalili autoru Butch za post:
realuka
Avatar
Valsim
Redovni član udruge
Reactions:
Postovi: 2509
Pridružen/a: 12 tra 2013, 23:20
Lokacija: Zagreb
Ima zahvala: 1553 puta
 pohvaljen: 1562 puta
Kontakt:

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la Valsim »

@marge Baš mi je drago da ti se svidio Innovation. Zaista je izvrsna mala igra. Pravila su istina malo izazov za svladati, ali jednom kada se pohvata to je to. Ekspanzije su isto izvrsne i svaka doda sasvim novu dimenziju igri. Oke govorim doduše za Echoes od the past i Figures in the sand. Ostale još nismo imali priliku zaigrati.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Valsim za post:
marge
Možete otkriti više o osobi u sat vremena igre, nego u godinu dana razgovora. - Platon
Avatar
Papaver
Reactions:
Postovi: 257
Pridružen/a: 02 ruj 2016, 16:46
Lokacija: Zagreb
Ima zahvala: 293 puta
 pohvaljen: 298 puta
Kontakt:

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la Papaver »

Dva dana zaredom odigrao sam dvije partije igre Cubitos.

Igru je najlakše opisati kao Quacksi, ali umjesto skupljanja bodova se utrkujete i umjesto izvlačenja tokena iz vrećice bacate hrpu kockica pa zato mislim da obje igre imaju mjesta u kolekciji :)

Isto kao i Quacksi, zabavna je, reigrivost je ogromna, laka je za naučiti, ne traje predugo, napeta i uzbudljiva, uglavnom imam osjećaj da će se često igrati.

Preporuke svakome tko voli push-your-luck i /ili "deck" building i/ili utrke. 8-)

slika

slika
photos by realuka
Ovi su korisnici zahvalili autoru Papaver za post (ukupno 4):
dadorealukagrofMago de Umago
slika
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”