Šta ste zadnje igrali?

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
smurfORnot
Reactions:
Postovi: 1023
Pridružen/a: 16 tra 2014, 08:27
Ima zahvala: 416 puta
 pohvaljen: 772 puta

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la smurfORnot »

slika

Crown of Emara - upikao jer se tu pričalo kako je game dobar, i stvarno nije razočarao. Simple rules, a svaki potez se osjecaš zadovoljno i da si nešto napravio i trudiš se maksimizirati to što radiš. Svima je jako dobro sjeo za stolom! Super mi je victory track obzirom da ti se gleda za final scoring niži između housinga i citizena, pa želiš dizati oba, ne možeš se samo fokusirati na jedno.

slika
Tidal Blades - igrao opet kod frendova koji imaju KS verziju. Fun game skroz, igrao drugoga lika u odnosu na zadnji put, osjeti se odmah malo razlika u odnosu na to što možeš raditi. Nije sada nešto drasticno ali forica. Kutija je ogromna xD. Dasta mali broj rundi, pa isto tako probavaš maksimizirati što radiš, htio bi sve a ne možeš.

Res Arcana - klasicno odlican game. Znamo igrati u 2p s otvorenim draftom svih karata pa malo lakše planiraš možda engine, ili u 3-4p klasicni blind draft. Mislim naravno da ima luck utjecaja kakve ce ti karte doci za draft i također redosljed kojim ce ti dolaziti u hand. Može se tu malo mitigirati ovo u odnosu što ti dolazi u hand da povuceš više karata, ali ako nekome odma dođe što treba ne troši ''resurse'' na to što ti moraš trošiti, pa je automatski tu mala prednost. Također neki artifacti su bolji tj lošiji ovisno o drugim igracima. Npr ako mi daje artifct opciju da stvori plavog resursa koliko neki igrac ima crvenopg resursa to može biti jako good ili kompletno useless. Sve u svemu jako volimo taj game, svaki game nam je drugaciji, jedino kažem, luck zna imat utjecaja, pogotovo jer je game jako kratak, svega 3-4 runde, max 5.

Concordia Venus - odigrali ovaj put drugu mapu, i game nam je još bolji nego prvi put. Stvarno mi je drago da sam ga piknuo na popustu, nije đaba toliko visoko na ljestvici. Anksioznost da li će ti netko pred nosom maznuti karticu koju gledaš, ili možda uletiti u grad koji ti želiš, pa samim time blokat što si htio napraviti jer sada nemaš dosta para. Što bolje planiranje poteza, pokušavanje nekako uskladiti taktiku što radiš s karticama koje kupuješ za skoranje...eventualno blokanje nekog, možda čak i mažnjavanje karte pred nosom nekome jer će mu ista donjeti puno bodova...

Love Letter Marvel, fun twist na LL, 1 vs all(Thanos vs heroji). Forica quick filler, i dalje bi rekao da je normlani LL bolji, ali i ovo je forica ako volite temu. Naravno ti mali gejmici su overpriced kada usporedite to što dobijete s nekim gejmom od 50tak eura.
Ovi su korisnici zahvalili autoru smurfORnot za post (ukupno 6):
sadistikorealukaPapavertanelornjuri006mado
Avatar
realuka
Reactions:
Postovi: 386
Pridružen/a: 27 ožu 2020, 15:29
Ima zahvala: 984 puta
 pohvaljen: 1010 puta
Kontakt:

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la realuka »

Nakon dugo vremena Brass i ponovno poraz

slika
Ovi su korisnici zahvalili autoru realuka za post (ukupno 2):
Papaverjuri006
Avatar
realuka
Reactions:
Postovi: 386
Pridružen/a: 27 ožu 2020, 15:29
Ima zahvala: 984 puta
 pohvaljen: 1010 puta
Kontakt:

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la realuka »

Dobili Drellena, prva pobjeda u Too Many Bones.

Iako nisam fan boardgame RPGova, smatram da je to isključivo za video igre (uglavnom me izmori računanje kome koliko pada energija i pod kojim uvijetima da mi je igra skroz u drugom planu)
Za TMB to ne mogu reći, jer te stvarno uvede u taj neki svijet i osjećaš se kao mali Gearlock koji ide okolo naokolo i ima te blesave encountere, a računanje enrgije preko Chipova je savršeno jednostavno i jedino na što trebaš referencu je hrpetina abilitya ali ih se nakon 3 partije 90 posto zapamti točno što rade.

Ako bi morao s nečim usporediti to je nekako Spirit Island, i dok je za TMB puno teže shvatiti kako tvoj Gearlock funkcionira, lakše je dobiti igru, a u SI je puno jednostavnije shvatiti kako Spirit funka, a puno je teže dobiti igru.

I komponente toliko dobro napravljene i kvalitetne su da se zapitaš jel se neki izdavači i Chip Theory Games bave uopće istim poslom.

slika

slika
Ovi su korisnici zahvalili autoru realuka za post (ukupno 3):
Papaverjuri006PsyBurn
Avatar
Vihor
Reactions:
Postovi: 39
Pridružen/a: 28 sij 2021, 01:12
Ima zahvala: 110 puta
 pohvaljen: 80 puta

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la Vihor »

Po drugi puta zaigrao Azul: Summer Pavilion utroje. Vrlo ugodno prvo iskustvo održalo se i sada, pa i povećalo. Mogu reći da me puno više privlači od originalne igre, koja mi se uvijek činila nekako prozračnom i pretjerano tankom.

slika

Ondje sam, nakon početne oduševljenosti krasnim glatkim pločicama koje terapeutski zveče u vrećici i maze jagodice prstiju, osjećao uglavnom prazninu. Nije bilo nekog uzbuđenja, uživljenosti, radosti zbog postignuća. Kao da sam isto tako mogao i makinalno slagati pribor za jelo u ladici. Žlice ovdje, vilice tu, noževi tamo. I to je to. Što sam napravio, to sam i istog trena zaboravio.

Ovdje imam osjećaj da zaista uprežem moždane vijuge, taktiziram, stvaram opipljive planove i taj osjećaj kada u završnoj rundi mudrom raspodjelom resursa ni iz čega stvorim nove pločice pa popunim točno ona polja koja su mi nedostajala - neprocjenjivo nešto. Napetost raste iz runde u rundu i kulminacija je uvijek spektakl. Imam osjećaj da je SP temeljito testiran prije puštanja u prodaju. Čini mi se vrlo precizno podešen da bismo svi na kraju u sebi gunđali "Da mi je SAMO JOŠ JEDNA runda, e onda bih...!"

S druge strane, onaj golemi "tematski" kartonski koš za smeće koji popunjava trećinu kutije apsolutan je zločin protiv ukusa i razuma. Zato koristimo posudicu sa slike (koju smo prvo upotrijebili za pohranu resursa u Concordiji, a sad nam je odlično došla i za Summer Pavilion.)
Ovi su korisnici zahvalili autoru Vihor za post (ukupno 5):
CrazyBunnyGuyPapaverjuri006kockicaButch
Avatar
Teehee(R)
Reactions:
Postovi: 116
Pridružen/a: 06 lis 2017, 10:27
Ima zahvala: 616 puta
 pohvaljen: 237 puta
Kontakt:

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la Teehee(R) »

Lijep opis sa kojim se slažem, Summer pavilion je i nama daleko bolji od originala! :)
Ovi su korisnici zahvalili autoru Teehee(R) za post:
Knives
slika
Avatar
realuka
Reactions:
Postovi: 386
Pridružen/a: 27 ožu 2020, 15:29
Ima zahvala: 984 puta
 pohvaljen: 1010 puta
Kontakt:

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la realuka »

Blood Rage u 5!

Totalni kaos su malo smirili Frigga i Heimdall, ali su dodali i previše šaha u igru pa je falilo iznenađenja u borbi, svakako najlošija kombinacija Bogova Asgarda za naš ukus.

slika
Ovi su korisnici zahvalili autoru realuka za post (ukupno 7):
blahblahMago de Umagojuri006dadotanelornPapaverdendarii42
Avatar
Deni
Reactions:
Postovi: 581
Pridružen/a: 28 lip 2015, 19:46
Ima zahvala: 662 puta
 pohvaljen: 1025 puta
Kontakt:

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la Deni »

evo, krenuo sam solo igrat Gloomhaven JotL. Inace ne igram ovakav tip igara, ali eto, sto zelja da ipak nesto igram kad vec ne mogu s drugima, sto znatizelja koliko je pristupacna cak i okorijelom euro gameru te odlicna cijena bili su dovoljni okidaci. production quality je izvrstan, setup brz i jednostavan, rule book ne moze biti bolji. ljestvica je fkt jako visoko dignuta, na tome, svaka im cast. nakon dva scenarija ne vidim nista posebno u samom gameplayu, poprilicno standardne stvari, ali vjerujem da ce kasnije biti sve zanimljivije. vec sada se veselim lurkanju item shopa.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Deni za post (ukupno 5):
juri006tanelornsadistikoTeehee(R)Minsc1610
slika
Avatar
Minsc1610
Reactions:
Postovi: 254
Pridružen/a: 18 lis 2018, 00:04
Lokacija: Osijek
Ima zahvala: 278 puta
 pohvaljen: 322 puta
Kontakt:

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la Minsc1610 »

Jučer prvi put Lost ruins of Arnak i unatoč izgubljenoj partiji oduševljen sam ovom igrom. Igrao sam sa sestrom koja mi je kad sam sve raširio okrenula očima, a kad sam počeo objašnjavati pravila rekla da me izgubila na pola te ju je počela igrati sa mnom iz sažaljenja ( jer se djeci nije dalo). Do kraja igre je bila oduševljena i danas me nazvala ( i priznala mi sve ovo što sam gore napisao) te pitala kad ćemo opet. 😁😁😁
Danas druga partija Race for the galaxy sa sinom. Obojica obožavamo tu igru. Baš baš baš fina, puna opcija, brza i zabavna. Odigramo je u pol sata, a u današnje vrijeme to nam je jako velik faktor za igranje. I sad smo već pohvatali sve finese pa je i gejm ravnopravniji i napetiji ( napokon i ja pobijedio u nečemu 😁). I još - nedavno smo igrali Concordiu, ajoj - moj favorit. Predivno iskustvo. Sve ono što sam želio da ta igra bude to ona i jest. Malo mi mozak bridi, taman se osjećam pametno koliko trebam za sreću i radost. Predivna mapa. Resource management, deckbuilding, planiranje i soft strategija. Baš radost. Uf , eto i mojih 5 cents. Tenks evribadi!
Ovi su korisnici zahvalili autoru Minsc1610 za post (ukupno 5):
blahblahjuri006tanelornsadistikofpol
slika
Avatar
Mago de Umago
Reactions:
Postovi: 878
Pridružen/a: 15 sij 2021, 12:03
Ima zahvala: 836 puta
 pohvaljen: 972 puta
Kontakt:

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la Mago de Umago »

Danas Tawantinsuyu po drugi put, ovaj put u troje. Igra je fantasticna!

U svakom trenu imas brdo opcije i zbilja treba dobro tempirati poteze. Frend je npr cekao s conquerom, a kasnije kad je htio em nije bilo workera u selu da ga posalje u casualities of war em smo mi bili bolji pa ne bi toliko profitirao.

Ja sam se fokusirao na tepihe, cijelu partiju sam bio zadnji, a na kraju skupio jedan max tepih + jedan od 5 tileova sto mi je donijelo 31 bod (1/3 ukupnog broja bodova) i prvo mjesto. :D

Oko 2 i pol sata je trajala partija - taman.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Mago de Umago za post (ukupno 3):
sadistikoDeniBojan1983
slika
Avatar
marge
Reactions:
Postovi: 854
Pridružen/a: 16 stu 2012, 20:26
Ima zahvala: 278 puta
 pohvaljen: 765 puta
Kontakt:

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la marge »

The Red Cathedralslika

Poslano sa mog SM-G960F koristeći Tapatalk

Ovi su korisnici zahvalili autoru marge za post (ukupno 4):
dadorealukaPapavertanelorn
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”