O igranju u Meeple's Corneru

Igraonica "Meeple's Corner", Ulica kraljice Jelene 8 - Zagreb
Discord server, Facebook MC grupa
Avatar
sadistiko
Reactions:
Postovi: 4267
Pridružen/a: 15 ožu 2013, 08:04
Lokacija: Petrinja
Ima zahvala: 2529 puta
 pohvaljen: 2474 puta
Kontakt:

Re: O igranju u Meeple's Corneru

Post Postao/la sadistiko »

fala za info
slika
mljeko
Redovni član udruge
Reactions:
Postovi: 332
Pridružen/a: 19 sij 2017, 22:56
Ima zahvala: 126 puta
 pohvaljen: 369 puta
Kontakt:

Re: O igranju u Meeple's Corneru

Post Postao/la mljeko »

Prošli vikend se opet igralo svašta, lakše i teže, Concordia, 7 Wonders Duel, Patchwork, Race for the Galaxy, Battlestar Galactica, Time Stories, Maria, The Crew, itd. nisam baš preveć pratio kaj drugi igraju jer sam ja igrao dulje igre.

Maria je opet izašla na stol, nakon dulje pauze. Fakat odlična igra i nadam se da Sivel i dalje radi na nečem novom. Izdao je tri igre, ali svaka je vrh. Uglavnom, ovaj put sam bio Francuz. Po mojoj procjeni najbolji igrač je bio Friedrich, a Mariu je igrao čovjek koji je pomalo zaboravio kako treba igrati. Krenuo sam s planom, ali dosta brzo se raspao jer sam napravio previd i ostavio si opskrbu nebranjenu. Nisam najme vidio da se Friedrich i Maria mogu urotiti da me tamo zeznu. Izgubivši od Prusije s dovoljnom razlikom, austrijski general je de facto napravio dvostruko kretanje te tako uspio stići do moje opskrbe, i to i francuske i bavarske te ih uništiti. Tako sam s dvojicom generala morao provesti tri kruga u povlačenju te prebaciti više snaga u Bohemiju iz Francuske. Nije sve međutim bilo loše za Francuze. General zaslužan za glad među Francuzima je svojim manevrom ostao slab te izoliran, a daljnji austrijski general se morao otići boriti u Italiju. Općenito, Maria je svaku bitku redom gubila. Po stabilizaciji opskrbe, Francuska se našla s većinom vojske u Bavariji i Bohemiji te se postavilo pitanje da li da dio vojske vrati i brani Francusku koja je ostala praktički nebranjena. Odluka je pala da ne, jer je Friedrich bio u uzletu i nije bilo vremena za pozicijsku igru. I tako se rat premetnuo u utrku. S jedne strane Prusija i Francuska su dijelile Austriju, a s druge je Austrija harala nebranjenom Francuskom. Odlučujuća bitka je bila kod Budweisa, između francuske glavne vojske te duplo slabije austrijske. U igri je bila kontrola nad dvjema utvrdama. Nijedna strana si nije mogla dopustiti poraz pa se borilo do zadnjeg čovjek i zadnjeg metka. Maria je pružila žestok otpor i na trenutak se činilo da bi mogla pobijediti bitku, ali Francuzi su iskoristili sve rezerve te izvolijevali pobjedu. Da stvar bude zanimljivija, osvetili su se i Prusima potjeravši austrijskog generala na put Friedrichu, blokiravši mu brzo napredovanje. U konačnici, Maria se više nije imala čime braniti, a francuska je s više vojske i manevarskog prostora bila brža te pobijedila. Vive la France!

Sljedeći dan smo igrali Time Stories: Expedition Endurance. Meni je bilo zanimljivo i ugodno, ali ostali su se razočarali, čak i oni koji su znali da ne mogu očekivati puno. Bila je to tipična avantura bez puno mozga, ali meni su nekako pasali tema i tempo.
Ovi su korisnici zahvalili autoru mljeko za post (ukupno 7):
Valsimmadodadosim4miki0102sadistikodgalesic2000
Avatar
Valsim
Redovni član udruge
Reactions:
Postovi: 2665
Pridružen/a: 12 tra 2013, 23:20
Lokacija: Zagreb
Ima zahvala: 1708 puta
 pohvaljen: 1710 puta
Kontakt:

Re: O igranju u Meeple's Corneru

Post Postao/la Valsim »

@mljeko Nije ti dovoljno što me mamiš s Twilight Imperiumom, sad si još počeo i s Mariom :D . Lajkam detaljni opis.
Možete otkriti više o osobi u sat vremena igre, nego u godinu dana razgovora. - Platon
mljeko
Redovni član udruge
Reactions:
Postovi: 332
Pridružen/a: 19 sij 2017, 22:56
Ima zahvala: 126 puta
 pohvaljen: 369 puta
Kontakt:

Re: O igranju u Meeple's Corneru

Post Postao/la mljeko »

Ovaj vikend je bilo dosta slabo, zbog hladnoće ili kiše ili čega. Igrao se Blood Rage, Evolution: Climate, The Flow of History, Insider, Antike, Chariots of Rome, 7 Wonders Duel, Dixit, Junk Art. Iliti na hrvaški: Ljuti bijes, Evolucija: klima, Tijek povijesti, Krtica, Antik, Kočije Rima, 7 čuda dvoboj, Reče, Slaba umjetnost.

Kao teorija, evolucija mi je dosta draga, ali kao igra ne baš. Još ne znam je li to greška igre ili mene. Dosad sam svaki put najme igrao loše pa sam završio u situaciji iz koje se nisam mogao izvući. Kada pola ili više igre ne samo da nisi konkurentan, već čak ne možeš ni graditi neke svoje kombinacije koliko god bile loše, onda to ne vodi uživanju u igri. Želim igrati ponovno, da uspijem biti više od vreće graha na stolici i pobijedim ili bar ostvarim nešto konkurentno, ali pitam se ne prikazuje li igra bespoštednost evolucije predobro. Pobjednici samo još više pobjeđuju, a gubitnici još samo više gube. Očito igra dozvoljava takvu situaciju, ali je li ona i neminovna ili samo rezultat mog nedostatka vještine? Kad su svi igrači dovoljno iskusni, završi li i dalje netko kao žrtveno janje? Ako da, onda je to bar s igraćeg iskustva, greška u dizajnu.
Ovi su korisnici zahvalili autoru mljeko za post:
mado
Odgovori

Natrag na “Igraonica "Meeple's Corner" - Zagreb”