Šta ste zadnje igrali?

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3732 puta
 pohvaljen: 3858 puta
Kontakt:

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la sadistiko »

ahaaaaa :-)
Meni je ona bolja od Pulsara sorry :-D
(samo nemojte po glavi :-) )
slika
marge
Reactions:
Ima zahvala: 285 puta
 pohvaljen: 775 puta
Kontakt:

Post Postao/la marge »

ja Pulsar nisam igral, ali i Underwater Cities (10 igranja) i Praga Caput Regni (13 igranja) su mi dobre igre i uvijek sam za odigrati ih ako netko predloži
Ovi su korisnici zahvalili autoru marge za post:
realuka
docich
Reactions:
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 162 puta
Kontakt:

Post Postao/la docich »

realuka je napisao/la:
docich je napisao/la: 15 ožu 2021, 13:17 Praga mi je na wish lista. Dajte tko je igrao da baci dojmove

Poslano sa mog SNE-LX1 koristeći Tapatalk
Ja 5 puta Pragu igrao, jako brza igra sa milion opcija, završimo ju za cca sat vremena, ljudi drame oko setupa koji je gotov za 2 minute ako si razvrstaš tileove sa korištenjem bar malo mozga. I ima predobar art i kvaliteta izrade je u odnosu na UC neusporedivo bolja.

Jedini minus koji bi joj dao je da ne znaš gdje početi, jer doslovno nemaš nikakvo usmjerenje od strane igre nego sam biraš oćeš li na katedralu ili na zid plača, ili ćeš svega po malo napraviti pa uz neke druge kombinacije probati igrati.

Uglavnom igra je point salad, sve daje bodove, hrpu bodova, a imaš samo 16 poteza, od kojih ćeš sigurno 3-4 puta samo proizvoditi ili zlato ili kamen (+pokoji bonus potez). Meni je predobra jer uvijek završimo negdje jako blizu s bodovima isto kao i UC, totalno drugačiji smjer, totalno drugačiji plan a uvijek je tajtara.
Hvala. Onda Buy cim se ukaze prilika

kockica
Reactions:
Ima zahvala: 2069 puta
 pohvaljen: 1353 puta
Kontakt:

Post Postao/la kockica »

sadistiko je napisao/la: 15 ožu 2021, 14:25 sve ne želim ispast glup, al koja je to UC igra? :facepalm
Jednom sam čitao nešto vezano za CoC, mislim ja Clash of cultures, ali nešto mi čudno dok nisam skuzio da je Clans of Caledonia
docich
Reactions:
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 162 puta
Kontakt:

Post Postao/la docich »

Coc je chronicles of crime

Mago de Umago
Reactions:
Ima zahvala: 911 puta
 pohvaljen: 1046 puta
Kontakt:

Post Postao/la Mago de Umago »

Nije nego Clach of Clans! rofl
slika
Antomon
Reactions:
Ima zahvala: 1239 puta
 pohvaljen: 933 puta
Kontakt:

Post Postao/la Antomon »

U kratko razmaku smo uspjeli odigrati nekoliko partija https://boardgamegeek.com/boardgame/171 ... marco-polo i https://boardgamegeek.com/boardgame/283 ... rvice-khan (dalje u tekstu Marco Polo 1 i Marco Polo 2). Zanimalo me koliko se dobro drži Marco Polo 1 sada kada je dostupan Marco Polo 2, da li ima smisla imati obje igre u kolekciji i koliko su zapravo slične igre.

Marco Polo 1 redovno stavljam među svojih top 5 igri, no međutim prošlo je skoro 2 godine od zadnje partije pa me najviše zanimalo da li mi je igra tako visoko samo radi nostalgije. Nakon nedavno odigranih partija mogu potvrditi da mi je Marco polo 1 i dalje odlična igra, te da nije bila samo nostalgija. :D

Marco Polo 1 naprema Marco Polo 2 je elegantija i više "straightfoward" igra. Marco Polo 1 ima uži fokus, podjednako je bitno raditi i contracte i putovanje, manje je akcijskih mjesta. Marco Polo 1 je vrhunski odradio asimetričnost player powera, skoro svaki power djeluje gamebreaking (za dice placement igru, kamo se rola 5 kockica i kamo je bitno koji ćete broj dobiti, kamo manipulacija brojevima na kockicama košta resurse imate playerpower koji omogućava da kockice postavite na bilo koju vrijednost, a nama to uopće nije najjači power :D ). Marco Polo 2 je moderniji dizajn, postoji više mogućnosti za bodove, više prostora za kombinacije, manje si smetate na ploči. Asimetrični player poweri su i dalje tu, ali je manje izražena njihova asimetričnost, više daju usmjerenje što bi mogli raditi tijekom igre, nego što "lome" osnova pravile igre. Osnovni mehanizmi iz Marco Polo 1 su i dalje tu, ali su prošireni i modernizirani.

Marco Polo 1 mi je draži od Marco Polo 2, ima mjesta za obje igre u kolekciji. Marco Polo 2 se malo stopio sa masom modernih dizajna, dok je Marco Polo 1 za mene klasik.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Antomon za post (ukupno 9):
kockicaMago de UmagodadorealukaTeehee(R)PapaverVatanenpriroda15frastarc
Zorzy
Reactions:
Ima zahvala: 504 puta
 pohvaljen: 190 puta
Kontakt:

Post Postao/la Zorzy »

Tigris & Euphrates

slika

Nabavljeno još prve polovice prošle godine no zbog neučestalosti gejming večeri došlo tek sad na red. Bilo odigrano bez dodatnih hramova uz česta listanja po pravilima. Svejedno smo radili dost grešaka prilikom igre, ali... svidjela se ljudima. :thumbs
Bodovi/resursi jesu malo nespretni (Fantasy Flight izdanje s malim kartonskim bodovima) te smo se pogubili malo među bojama i simbolima no brzo smo to prebrodili. Potezom kojim sam htio dobiti partiju izazvao sam nepredviđeni rat koji mi je oduzeo pobjedu pred nosom. :mrgreen: Definitivno ostaje u kolekciji.
Zadnja izmjena: Zorzy, dana/u 17 ožu 2021, 13:29, ukupno mijenjano 2 puta.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Zorzy za post (ukupno 2):
Antomonpriroda15
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3732 puta
 pohvaljen: 3858 puta
Kontakt:

Post Postao/la sadistiko »

nije uspjelo dodavanje slike, pa ne vidimo
Ovi su korisnici zahvalili autoru sadistiko za post:
Zorzy
slika
T0mo
Reactions:
Ima zahvala: 81 put
 pohvaljen: 191 put
Kontakt:

Post Postao/la T0mo »

slika

Everdell...
Pošto razmišljam se priključiti Kickstarter kamapanji, posudio sam Evedel da ga prvo probam.
Nakon 4 partije nekako mi još uvijek nije toliko zanimljiv, možda sam previše očekivao jer ga hvale ili jer ga igram u dvoje.
Možda prije ovo drugo.
slika
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”