Na stranu moji dojmovi, ne bih rekao ništa da mu se igra ne sviđa iz tog i tog razloga, ali eto da karikiram, voli je i ne voli se zbog toga

Vukozec je napisao/la: 14 vel 2019, 13:18Ma nisam ja odigrao baš toliko naslova da bih bio mjerodavan raditi takve objektivne usporedbe. Pritom je to što sam igrao je većinom iz zadnjih 20ak godina, a najbolja iz 90ih koju sam igrao se još uvijek dobro drži, El grande.vedran87 je napisao/la: 14 vel 2019, 12:21 Jel imaš primjer neke igre iz 1990 za koju misliš da je sigurno top 100 po tebi, ili blizu, a nije po BGG? Nakon toga je usporedi s najsličnijom igrom koja je u top 100.
Po svemu sudeći stvarno živimo u zlatnom dobu društvenih igara i logično je onda da dominiraju novi naslovi, to sam i ja u startu napisao. Ali pazite, kult novoga je ipak izražen, jer napisao sam da je 8 od 10 Top10 igara godišta 2015. i mlađeg. Mislim da je produkcija već početkom ovog desetljeća bila na kvalitativnoj i kvantitativnoj razini na kojoj je danas, ne vjerujem da ima po tom pitanju bitnije razlike u naslovima izašlim 2017. u odnosu na one izašle 2012.
Kad zbrojimo naslove od 2015. naovamo, ima ih 43 (koji više manje ako mi se omaknuo) u Top100. Dakle skoro pola u zadnje 4 godine.
Edit: još malo statističke analize. Dakle izbacimo 2018. koja je još svježa i koja ima 3 naslova. U rasponu 2015.-2017. ima 40 igara iliti 13,33 po godini. U rasponu 2010.-2014. imamo 35 igara, odnosno 7 po godini, što je skoro duplo manje.
Mislim da je ovo dobra metoda i primjenjiva i van board gameova. Npr, kada se nećkam oko neke knjige na Amazonu, odem na reviewove s tri zvjezdice i tu točno možeš pročitati što valja i što ne valja i donijeti koliko-toliko dobru procjenu isplati li ti se ili ne trošiti vrijeme.Stipsonov je napisao/la: 15 vel 2019, 10:26 offtopic:
Znate gdje _ja_ nalazim korisne komentare o igri? Klik na ocjenu igre (tipa 7.7.). Klik na 2 ocjene ispod (u ovom slučaju je to i 5 i 6). Walla! Tu je popis svega što je u igri loše ali ju ne lomi.