Šta ste zadnje igrali?

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
Vukozec
Ima zahvala: 670 puta
 pohvaljen: 669 puta

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la Vukozec »

Vatanen je napisao/la: 14 ruj 2026, 09:10 Pax Pamir je isto to - u suštini maksimalno taktička igra reagiranja i meandriranja između špijuniranja, rata, take thata i ekonomije koja je, ajmo se ne lagati, često i bolesno random.
A igračima poput mene ovo gore zvuči kao pjesma :)

(Pogotovo u suvremenoj konkurenciji preuzetnih multiplayer solitaire workerplacer + deckbuilder + <name your mechanic> naslova, u kojima svaki igrač bulji u svoju ploču, ali pustimo sad to.)

Mislim da sam baš od Vatanena kupio igru ovdje preko foruma i nisam požalio, a također - kao potpuno drugačije iskustvo od Magovog - igra je odmah kliknula i kod drugi igrača (raznih profila) kojima sam ju predstavio. Nedavno sam slušao i podcast sa Wehrleom u kojem je i on komentirao nešto u tom stilu: da je pomalo iznenađen koliko puno ljudi (od kojih mnogi inače ne igraju takav tip igara) lako ulazi u Pax Pamir.

Ali kužim što pričate i potpuno mi je jasno kako igra može izazvati i takav dojam.

Ps: Wehrleu su glavne inspiracije za Pamir bile Pax Porfiriana i Kings is Dead (King of Siam). Prva je složenija, druga je minute to learn, no nijednu ne bih preporučio nekome kome nije legao Pamir - svaka na svoj način različite vrste frustracija iz Pamira još više potencira ;)
Zadnja izmjena: Vukozec, dana/u 14 ruj 2026, 22:08, ukupno mijenjano 1 put.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Vukozec za post (ukupno 2):
Vatanenjuri006
slika
Vukozec

Post Postao/la Vukozec »

A zadnje što sam ja igrao je ovo:

slika
slika
Lourdin
Ima zahvala: 229 puta
 pohvaljen: 91 put

Post Postao/la Lourdin »

Ajoj.. sad si mu spomenuo The King is Dead.. bit će belaje :lol:
Ovi su korisnici zahvalili autoru Lourdin za post:
juri006
Vatanen
Ima zahvala: 259 puta
 pohvaljen: 443 puta

Post Postao/la Vatanen »

Vidiš nisam imao pojma da mu je King is Dead bio inspiracija. Da jesam, prištedio bih novce. Sjajna informacija - to je dakle taj isti enraging genom (naravno da duboko prezirem TKiS, kao što Lourdin dobro zna pa je uzeo kokice nadajući se da ću sad ja tu nešto rogoboriti protiv tog sodomiziranja teleskopskim štapom - užasno me, uz sve prethodno navedeno za Pax, ljuti i neizravnost, tematska izglobljenost te igre - ali ta barem kratko traje). No svašta čovjek ovdje pametnog nauči - da više čitam, a manje se mašujem kartice nakon brzog nabrijavanja slijedom bgg tv prodaje bio bih bogatiji, sretniji i mudriji čovjek.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Vatanen za post:
juri006
Boardgames are power fantasies.
Maciej Janik et al.
Vukozec

Post Postao/la Vukozec »

Onda ni u ludilu nemoj nabaviti Turncoats (aka "Ties, the Game").

https://boardgamegeek.com/boardgame/352238/turncoats
https://boardgamearena.com/gamepanel?game=turncoats

PS: Ovakve rasprave sigurno potiču znatiželju - tko želi probati Pax Pamir protiv botova, voila: https://durraniledger.com/
Ovi su korisnici zahvalili autoru Vukozec za post:
Lourdin
slika
Lourdin
Ima zahvala: 229 puta
 pohvaljen: 91 put

Post Postao/la Lourdin »

Opa! Pa ovo je sjajna informacija! Zahvaljujem.
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”